Mesajul profesoarei din Bucuresti care nu primeste cadouri in prima zi de scoala

Din dorinta de a preveni atentiile nedorite, caracteristice inceputului anului scolar, un profesor de la un liceu renumit din capitala a compus intr-o postare de Facebook un mic ghid al parintelui, pentru inceputul de an scolar.

Mic ghid pentru parinti la inceperea scolii, de la un profesor din Bucuresti

Ioana, profesor la Colegiul National de Muzica „George Enescu”, din Bucuresti, a decis sa ia atitudine impotriva „atentiilor” primite de la parintii care incearca sa intre sub orice forma in gratiile profesorilor:

Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:
– cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;
– plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv” cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;
– parfumurile nu se fac cadou, fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;
– bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar, cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);
– stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;
– pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu „așa se face”, „așa se cade”, „așa trebuie”! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!
– dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de „foloase”, singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte.
Așa încât sper ca la începutul acestui an să nu mai trebuiască să țin piept încercărilor insistente și interminabile de a mă cadorisi cu diverse lucruri de care realmente nu am nevoie și pe care oricum nu le primesc. Elevii mei cu „vechime” cunosc deja aceste aspecte, știu până și faptul că nu-mi plac florile ucise.

Gestul profesoarei a fost foarte apreciat de multi dintre utilizatori, pana in prezent postarea strangand mai bine de 200 de distribuiri, semn ca tot mai multa lume isi doreste un sistem educational in care mitele si atentiile sa fie notiuni uitate in trecut.

Sursa: Facebook Ioana Turcu

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton