Micile gogoși pe care le spunem copiilor noștri

E mai ușor să le spunem micuților noștri că domnul cu înghețată e bolnav și a închis chioșcul, decât să le zicem că e prea scumpă și că nu le face bine?

 

Zâna Măseluță

Fiicei mele i-a căzut primul dinte de lapte de curând și Zâna Măseluță l-a luat și i-a lăsat 1 leu. Așa că a fost, firește, surprinsă când a găsit dințișorul într-un plic. Am convins-o că, deoarece era primul ei dinte, am sunat-o pe Zâna Măseluță și am rugat-o să mi-l trimită înapoi. A înghițit gălușca, dar a spus: „Eu banii înapoi nu-i dau!.

(Cristina Lazăr, 38 ani, din Timișoara, mama Monicăi, 5 ani)

 

Nu mai sunt bilete

Îmi place să merg la cinema să văd filme cu copiii mei, dar nu toate sunt la fel de bune ca Toy Story 3 sau Happy Feet. Așa că, atunci când apare ceva cu adevărat oribil, mă prefac că sun la cinema și, în timp ce copiii ascultă, vorbesc cu un angajat inexistent. Îmi spune că toate biletele s-au vândut și eu par extrem de dezamăgită.

(Simona Mihalcea, 43 ani, din Ploiești, mama lui Dănuț, 10 ani, și a Marei, 8 ani)

 

Luminița de veghe

Copiii mei cred că luminița de la alarma noastră de incendiu este Moș Crăciun care îi supraveghează din Laponia. În felul acesta, îi fac să fie cuminți tot anul.

(Diana Rădulescu, din Pitești, mama lui Bogdan, 5 ani, și a Mariei, 3 ani)

 

copii la TVNu prindem desenele

Fiul nostru cel mare era dependent de desene animate când era mai mic, stătea ore în șir în fața televizorului. Așa că, atunci când ne-am mutat, i-am spus că nu prindem desenele acelea pentru că stăm în vârful dealului! Din fericire, nu a verificat niciodată posturile!

(Victoria Anghel, 36 ani, din București, mama lui Daniel, 7 ani, și a lui Alex, 2 ani)

 

Pisica le-a pus acolo


Băieții mei adoră să facă lucruri din cutii de cereale, sticle de plastic și orice zace nefolosit prin casă. E minunat, pentru că-i ține ocupați, dar la un moment dat trebuie să le arunc pentru că începe să semene casa cu o groapă de gunoi. Le ascund în cosul de reciclat și, de obicei, nu se prind.

Prima dată când au observat, însă, m-am prefăcut uimită și le-am spus „Pisica aia obraznică le-a pus acolo, probabil. De-atunci s-a mai întâmplat de câteva ori și acum copiii strigă doar „Mami, iar a fost pisica obraznică. Oare când or să se prind?

(Manuela Stoicescu, 35 ani, din Botoșani, mama lui Filip, 8 ani, și a lui Matei, 5 )

 

Basme


Copiii mei sunt foarte mofturoși la mâncare și într-o zi eram atât de exasperată, încât le-am zis că dacă nu mănâncă nu vor mai crește. „Ca cei șapte pitici?, m-a întrebat fiica mea cea mare. „Da, i-am răspuns eu, fericită că au început să mănânce.

Mi-a fost foarte utilă această minciună aproape un an, până când, într-o zi, în supermarket, Ioana a strigat: „Uite, tanti aia nu a mâncat tot!. Ea vorbea despre o femeie care suferea de nanism. Doamne, ce rușine mi-a fost!

(Alina Matei, 40 ani, din București, mama Ioanei, 6 ani, și a Lidiei, 3 aniMatei, 5 ani)

 

Citește mai multe aici

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Educatie