Midii în stil italian

Ingrediente:

• 3 linguri ulei de măsline
• 4 fileuri de anşoa
• 3 linguri măsline, fără sâmburi, tăiate felii
• 7 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
• 2 foi de dafin
• 6 roşii, tăiate bucăţi
• 150 ml vin alb sec
• 1 kg midii
• pâine crocantă sau cartofi prăjiţi, pentru servit

 

Mod de preparare:

 Încinge uleiul într-un vas larg şi prăjeşte fileurile de anşoa la foc mic câteva minute, până când încep să se desfacă. Adaugă măslinele, usturoiul, foile de dafin, roşiile şi fierbe 5 minute. Adaugă vinul şi fierbe 5 minute la foc mic, acoperit cu capac.

Adaugă midiile, amestecă bine, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute; scutură vasul din când în când. După ce toate midiile s-au deschis, serveşte imediat în boluri calde, cu pâine crocantă sau cu cartofi prăjiţi.

 

Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Preparate de baza