Miel in stil oriental, cu pasta harissa si sos humus

Ingrediente:

– 2 ardei grasi (galben si rosu)
– 2 linguri ulei de masline
– 2 lingurite chimen macinat
– 4 linguri pasta harissa (de ardei picant)
– 8 cotlete de miel o mana de menta
– 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental)

Preparare:

1. Preincalzeste gratarul cuptorului. Cu ajutorul unei pensule, unge ardeii cu ulei si da-i la gratar timp de 15 minute. Intoarce-i din cand in cand, pana ce coaja se arde uniform. Asaza-i intr-un bol si acopera-l cu folie. Lasa sa stea 10 minute. Amesteca pasta harissa cu chimenul si unge cotletele uniform, iar apoi presara sare.

2. Intr-un vas larg, incinge uleiul ramas si prajeste cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, daca vrei o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute, daca vrei o friptura bine facuta.

3. Intre timp, curata ardeii de coaja. Taie-i in doua si indeparteaza semintele si cotorul. Taie-i felii late si amesteca-i cu menta. Amesteca humusul cu jumatate din sucul ardeilor, pentru ca pasta sa devina ca un sos. Daca sucul de la ardei nu este suficient, adauga apa.
4. Serveste friptura, pusa deasupra ardeilor, cu sos de humus.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton