Mihai Craiu: „Copiii cu mai multe bronșiolite au, de fapt, altă boală”

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la copiii care fac de mai multe ori bronșiolită.

Pediatrul a explicat în mediul online, pe pagina pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii' că dacă un copil se prezintă la medic cu bronșiolită de mai mult de trei ori, atunci este foarte posibil ca acesta să aibă o altă problemă de sănătate.

Medicul Mihai Craiu vorbește despre wheezing recurent'. Termenul de wheezing este folosit pentru toate manifestările  de tip respirație șuierătoare intermitentă ce apar la copii.

Un copil care are 3 sau mai multe „bronșiolite” de fapt are ALTĂ boală.

Aceasta se numește „wheezing recurent” și reprezintă … o familie întreagă de boli. Nu este o boală unică!

Cel puțin un episod de wheezing – respirație șuierătoare/fluierătoare – pot să aibă jumătate din copii, până să ajungă la școală.

25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing în primul an de viață. Dar nu sunt toate aceste maladii „bronșiolită”.

Multe cauze pot produce wheezing recurent, dar, printre cele mai frecvent întâlnite, se numără astmul, alergiile, refluxul gastro-esofagian, diversele infecții respiratorii etc.

Vă rog să țineți minte cifra TREI și să acționați în consecință!

Dacă al dumeavoastră copil are 3 sau mai multe „bronșiolite” adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii. – a explicat medicul Mihai Craiu în postarea sa.

Citește și: Medicul pediatru Mihai Craiu: Ce este bronșiolita și cum afectează copiii

Bronșiolita este o boală care afectează bronșiolele (căile aeriene mici și mijlocii) și apare ca urmare a unor infecții virale. Bronșiolita este o afecțiune diferită față de Bronșită, care afectează căile aeriene mari, din apropierea traheei.

Singurul tratament eficace, în formele medii sau severe, este administrarea de oxigen umezit, pe o durata scurtă, de câteva zile. Nu se modifică durata spitalizării prin administrarea de antibiotice sau de cortizonice, deoarece niciunul din aceste medicamente nu „desfundă' bronșiolele.

Apropos de oxigen, acesta este necesar doar la cazurile spitalizate și ar trebui să fie influențată de reluarea capacitații de a se hrăni a sugarului (supt la sân sau din biberon) și nu de cifrele arătate de pulsoximetru.' – a spus medicul despre tratamentul broșiolitei, acum câteva luni.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri