Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei: 2.389 de copii ucraineni din Donețk și Luhansk au fost duși ilegal în Rusia

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a anunțat în mediul online că militarii ruși au deportat ilegal în Rusia circa 2.389 de copii din teritorile ucrainene estice ocupate temporar, Donețk și Luhansk. Anunțul a fost postat pe paginile oficiale de Facebook și Twitter ale Ministerului.

Potrivit informațiilor primite pe 19 martie, forțele de ocupație ruse au deportat ilegal pe teritoriul Federației Ruse 2.389 de copii care se aflau în districtele ocupate ale regiunilor Donețk și Luhansk.

Ducerea forțată a civililor pe teritoriul statului agresor, inclusiv a copiilor, seamănă foarte mult cu răpirea. Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, în special a dreptului internațional umanitar.

Citește și: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă

Prin distrugerea caselor și uciderea părinților acestora, Federația Rusă îi privează pe copiii ucraineni de îngrijirea părintească și le pune viața în pericol și mai mult în Rusia. Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze la deportarea copiilor, să crească presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să oprească războiul barbar împotriva poporului ucrainean.

Răpirea copiilor, precum și alte fapte de infracțiuni ale ocupanților ruși împotriva ucrainenilor civili sunt investigate de autorități. Cei care au comis aceste crime de război vor răspunde în fața justiței – a transmis oficialii ucraineni.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri