Ministerul Educatiei propune eliminarea catorva ore de sport. Cu ce vor fi inlocuite

Conform unui proiect de ordin adus la cunostinta Edupedu.ro, Ministerul Educatiei ar urma sa modifice materiile la clasele primare (clasele 0-II).

Concret, in urma modificarilor aduse, copiilor din clasele 0-II li s-ar elimina cate 2 ore de educatie fizica pe saptamana, in cazul elevilor din clasele 0-I, respectiv o ora de sport in cazul elevilor din clasa a II-a.

Cu ce vor fi inlocuite orele de sport

In locul orelor de educatie fizica, in orarul copiilor ar putea aparea acelasi numar, suplimnentat, de „Joc si miscare”.
Mutarea Ministerului Educatiei pare a fi una ce are in vedere strict aspectele economice: orele de sport ar urma sa nu mai fie platite, iar trecerea in responsabilitatile invatatorilor a mai multe ore de „Joc si miscare” nu ar depasi norma acestora de 18 ore, deci nu ar fi nevoie de plata suplimentara.

In replica, Ministrul Invatamantului, Ecaterina Andronescu, sustine ca nu si-ar fi dat acordul pentru acest proiect.
Ministrul a declarat pentru Realitatea TV ca este prima oara cand aude de acest proiect si ca nu il va semna.

Nici liderul Federatiei de Parinti nu vede rostul schimbarilor, sustinand ca modificarile ar putea ascunde neajunsurile de la disciplina educatie fizica: „Din moment ce scoti ora de sport, e clar ca o vei face in clasa, asa suna.”

Reprezentantul Federatiei de Parinti a mai sustinut ca ar fi de preferat scoaterea religiei de la clasele mici si din anii terminali.

Imagine: Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau