Ministrul Educatiei considera parintii vinovati pentru fenomenul „fondul clasei”

Invitata recent la emisiunea Impartial de pe Digi24, actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a sustinut ca parintii strica imaginea scolii, atunci cand dau bani pentru fondul clasei.

 

Ministrul sustine ca responsabilitatea pentru colectarea de bani pentru fondul clasei le apartine parintilor „profesorii neavand voie, prin lege, sa se implice.”

Ministrul Educatiei: „Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii”

Ca o alternativa la fondul clasei, Ecaterina Andronescu le sugereaza parintilor sa invete sa faca proiecte pentru scoli.
Intrebata de catre jurnalistul Digi24 daca se pune presiune pe parinti sa plateasca acest fond al scolii, Ministrul Educatiei a plasat vina in spatele parintilor, acuzandu-i totodata ca strica imaginea scolii:

„Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii, nimănui nu îi convine să îi scoată din buzunar să îi pună într-un fond al clasei, mai bine să învățăm să facă proiecte, este un ordin de ministru de ani de zile, poate că întărim în lege. Profesorii au obligația să nu se amestece în asemenea resurse, părinții vin în întâmpinare cu o imagine nefericită, nu este o idee bună'.

Imagine: Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau