Ministrul Sanatatii pune infectiile cu stafilococ pe seama numarului mare de cezariene

In urma infestarii descoperite in Maternitatea Giulesti,  pana in prezent, 34 de bebelusi au fost diagnosticati cu stafilococ auriu, transmite Libertatea.ro. Ministrul Sanatatii a declarat ca numarul crecut de cezariene ar putea fi o cauza.
Sorina Pintea a transmis ca unul din motivele raspandirii infectiei ar fi numarul mare de cezariene ce se efectueaza, in detrimentul nasterilor naturale.

„Cezarienele se fac pe banda rulanta”

„La maternitatea Giulesti in luna octombrie, de exemplu, s-au facut 248 de cezariene si 114 nasteri au fost spontane. In noiembrie, 186 cezariene, 101 nasteri spontane.
La nivelul tarii situatia sta tot asa: 70% cezariene, 30% nasteri normale. Am demarat o verificare inclusiv la nivelul codificarii acestora, respectiv o verificare prin sondaj a foilor de observatie. si aici rezultatele preliminare sunt interesante si imi mentin afirmatia ca si aceasta poate fi o cauza: numarul mare de cezariene. Avand in vedere ca nu avem multiple sali de operatie. Cezariene se fac pe banda rulanta si nu exista timpul fizic necesar pentru a face curatenia ca la carte', a explicat Sorina Pintea.

Imagine: Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul