Minivacanța de 1 iunie. Câte zile libere vor avea copiii

Anul acesta elevii se bucură din plin de minivacanța de 1 iunie, de Ziua Copilului. În semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber joi 1 iunie, de Ziua Copilului şi luni 5 iunie, în a doua zi de Rusalii. Astfel, cel mai probabil, și ziua de 2 iunie, care este vineri, va fi și ea zi liberă pentru elevi.

Începând cu 2017 elevii bucură de o nouă zi liberă, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului.  Legea nr. 220/2016 stabilește că Ziua Copilului este zi nelucrătoare de sărbătoare legală, astfel că elevii, dar și salariații vor sta acasă cu această ocazie.

Minivacanța de 1 iunie

Ziua de 1 iunie a fost în lista liberelor legale, ceea ce înseamnă că, începând din 2017, când Ziua Copilului pică într-o joi, toţi salariaţii se vor bucura de timp liber, indiferent dacă sunt sau nu părinţi.

Anul acesta, 1 iunie pică într-o zi de joi, iar luni este a doua zi de Rusalii, care este și ea zi liberă națională. Așadar, minivacanța de 1 iunie ar putea fi una extinsă, atât pentru elevi, pentru părinți, dar și pentru mulți dintre angajați.

Ziua de 1 iunie, zi liberă pentru părinți și copii

Inițiatorii legii au subliniat că, potrivit specialiștilor, copiii care nu petrec destul timp de calitate cu părinții lor pot prezenta unele tulburări de comportament. Mai exact, se făcea referire la neadaptarea familială/socială și la dezvoltarea de relații proaste cu cei din jur.

Citește și: Cum își amintește Iuliana Tudor de 1 iunie. Primele poze din copilărie | FOTO

Când începe vacanța de vară

Cei care nu au organizat până acum Şcoala Altfel', mai pot alege săptămâna de activităţi extraşcolare în perioada 15 mai – 9 iunie, astfel că vor mai fi elevi care se vor bucura de activități ieșite din rutină în perioada următoare.

Elevii din clasa a XII-a vor încheia anul şcolar în 26 mai, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe în 6 iunie.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, în 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională. Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie.

Citește și: Temele pentru vacanță, benefice sau dăunătoare? Ce efect au asupra copiilor


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau