Miracol în România. Dragostea pentru copil poate învinge și cea mai teribilă boală

Mulți ar putea considera cazul Dianei Roman un adevărat miracol. Este prima femeie din România, și a doua din lume, care a fost diagnosticată cu cancer de col uterin și a născut un copil sănătos.

Ea spune însă că dorința enormă de a deveni mamă și dragostea pentru micuța din pântecele ei au fost mai importante decât viața ei, pe care și-a riscat-o fără stea pe gânduri.

Diana Roman a fost diagnosticată cu cancer de col uterin imediat după ce a rămas însărcinată. Ea a aflat că suferă de această boală necruțătoare în timp ce își făcea analizele de rutină pentru sarcină.

În momentul în care a aflat, nimeni nu-i dădea vreo șansă să ducă sarcina până la sfârșit și, cu atât mai puțin, să nască un copil sănătos. Mai mult, păstrând copilul își punea propria viață în pericol. Asta pentru că în cazul femeilor care suferă de cancer de col uterin, aparatul reproducător feminin este eliminat complet. Acest lucru ar fi însemnat că, și dacă s-ar fi vindecat, nu ar mai fi putut să aibă copii niciodată.

Diana nu a vrut să țină cont de recomadările primite și a preferat să riște. A găsit un medic care a susținut-o, a supravegheat-o în timpul sarcinii și, cel mai important, a reușit performanța de a-i extirpa tumoarea fără a atinge fătul.

Medicul Petre Brătila a fost cel care i-a dat o șansă și, potrivit spuselor lui, acesta a fost al doilea caz din lume, primul fiind în Japonia.

'Ea a pus mai presus această sarcină, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă și a riscat', a declarat Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, Diana Roman a născut o fetiță complet sănătoasă și a devenit prima femeie din România care a reușit această minune.

Medicii spun că micuța, care va fi botezată Efremia Andra, este foarte puternică, semn că și-a dorit foarte mult să vină pe lume.

'Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu mamă și în sfârșit… E foarte frumoasă, de abia aștept să o țin în brațe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng și eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf. Efremie și o să se numească Efremia,” a declarat mama cu lacrimi în ochi.

Diana și fiica ei sunt considerate de mulți un miracol, încă o dovadă a faptului că dragostea de mamă este necondiționată și poate face minuni.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie