Motive pentru care să optezi pentru un implant dentar în calitate de mămică

Să dai naștere unui copilaș este un lucru magic, dar în același timp și un efort deosebit pentru corpul tău. De aceea, pierderea unuia sau mai multor dinți din cauza perioadei de sarcină sau alăptării nu este un fenomen neobișnuit în rândul mămicilor, mai ales celor care au dat naștere mai multor copii. Dar chiar dacă ți se întâmplă așa ceva, nu trebuie să te panichezi pentru că există soluții și încă unele foarte bune.

Dacă apelezi la un cabinet stomatologic profesional, precum dentalwest.ro de exemplu, și optezi pentru implanturi dentare, atunci îți poți recăpăta simplu și rapid frumusețea zâmbetului. Iată de ce sunt implanturile dentare o idee excelentă.

Implanturile dentare arată și se simt exact la fel ca dinții naturali

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le au implanturile față de alte soluții de înlocuire a dinților este faptul că oferă senzația de dinți naturali. Pacienții care au optat pentru implanturi dentare nu pot face diferența între dinții adevărați și implanturi, lucru care simplifică și procesul de adaptare.

Implanturile redau funcțiile pierdute ale dinților naturali

Un alt avantaj uriaș pe care îl au implanturile dentare este capacitatea lor de a imita caracteristicile naturale ale dinților reali. Pentru că se simt la fel ca dinții naturali, după un tratament cu implanturi de dentare gura ta va funcționa perfect normal ca și cum nu ai fi pierdut niciun dinte.

Unele dintre funcțiile dentare care pot fi recâștigate prin intermediul unui tratament cu implanturi dentare sunt următoarele:

– Forța mușcăturii este complet restabilită, permițându-ți să muști normal chiar și alimentele mai dure;

– Implanturile pot prelua pe deplin funcțiile oricărui tip de dinte, chiar și molarii, permițând astfel o digestie mai bună;

– Implanturile dentare pot fi curățate în același mod ca și dinții normali, astfel încât îți poți continua rutina obișnuită de igienă orală fără probleme.

Implanturile dentare sunt mult mai sigure decât alte soluții de înlocuire a dinților

Protezele dentare tind să se desprindă în timp, ceea ce îi face pe unii pacienți să se simtă nervoși atunci când râd sau își mișcă maxilarul excesiv. Să vă scape accidental proteza dentară în public nu este un rezultat deosebit de dorit și poate duce la o anumită suferință emoțională.

Implanturile dentare elimină necesitatea protezelor dentare amovibile și orice inconveniente rezultate. Nu mai trebuie să fii îngrijorat de căderea dinților sau de deplasarea greșită. Implanturile sunt blocate în siguranță la locul lor cu șuruburi și cilindri de titan. Puteți efectua orice fel de mișcare a gurii sau a maxilarului în timpul liber.

Implanturile sunt durabile și te pot ține o viață întreagă

Alte soluții de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare, pot dura chiar și până la 10 ani, dar în cele din urmă vor trebui să fie înlocuite. Protezele dentare pe de altă parte, au o durata de viata mai scurta, între 5 și 7 ani, în funcție de modul de utilizare și întreținere. 

Implanturile, pe de altă parte, au un avantaj atunci când vine vorba de durabilitate. Cu o întreținere adecvată, implanturile dentare au o viață lungă și rareori au nevoie de înlocuiri.

Acestea sunt celelalte avantajele pe care le au implanturile dentare față de alte soluții protetice: 

– Ele se introduc în osul maxilarului și sunt realizate din titan, unul dintre cele mai durabile metale;

– Coroana sau dintele protetic sunt realizate din materiale durabile, cum ar fi metalul, porțelanul combinat metal sau ceramica integrală, făcându-le foarte rezistente la deteriorarea cauzată de alimente, bacterii și substanțe acide;

– Întreținerea orală adecvată poate spori durabilitatea implanturilor și le poate face să dureze toată viața.

Implanturile dentare previn degradarea osului

Dacă ai spații libere,fără dinți, în osul maxilarului, atunci acesta se poate deteriora din lipsă de stimulare. De asemenea, dacă spațiul lăsat în urma unei extracții nu este umplut după un an, zona osoasă își pierde din volum cu până la 25% și va continua să se deterioreze treptat pe măsură ce trece timpul.

Pentru a preveni acest lucru, este bine să optezi pentru implanturi dentare și astfel vei preveni pierderea volumului osos la nivelul maxilarului.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton