Motivele pentru care doi preoți din Suceava au refuzat să boteze un nou-născut

Doi preoți din Suceava au refuzat să boteze un bebeluș din motive care i-au indignat pe părinți. Primul preot a invocat faptul că părinții nu sunt cununați, că numele ales pentru copil nu este unul de sfânt și că nașii sunt prea tineri. Al doilea preot i-a refuzat pe proaspeții părinți pentru a nu-l supăra pe primul preot. Cazul a ajuns la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și acum se încearcă găsirea celor doi oameni ai bisericii.

Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!', este mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Citește și: Ce verdict s-a dat în cazul bebelușului din Suceava decedat în urma botezului

ÎPS Calnic a spus că niciunui copil nu i se poate refuza dreptul la botez și a cerut numele celor doi preoți pentru a lua măsurile necesare.

'Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!', a transmis IPS Calinic, notează observatornews.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri