Nadia a premiat copiii Campioni la Mic Dejun

Nadia Comăneci i-a premiat astăzi pe micuții Campioni la Mic Dejun, desemnați în urma campaniei lansate de Rama, în colaborare cu celebra gimnastă.

În cadrul proiectului, desfăsurat pe parcursul lunii iunie, copiii din clasele I-IV au fost învățați să își pregătească singuri sandvișuri cât mai sănătoase, gustoase, dar și cât mai ingenioase, iar cu ajutorul părinților să le înscrie ȋn concursul de pe pagina de facebook RAMA Romania.
Astăzi a avut loc festivitatea de premiere, în sala de sport a școlii nr 11 Ioan Heliade Rădulescu, devenită neîncăpătoare pentru mulțimea care o admiră pe gimnastă.Campioni la mic dejun3

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi primite încă de mică de la părinții mei, sfat care m-a ajutat enorm atât ca sportiv, cât și apoi ca soție și mamă. La rândul meu, încerc sa îl învăț pe fiul meu deprinderi zilnice sănătoase pentru că acestea constituie baza unei alimentații echilibrate. Susțin inițiativa RAMA, brand pe care îl apreciez de mulți ani, de când îl procuram din Germania, pentru că nu exista în România. Sper că datorită inițiativei Campioni la Mic Dejun cât mai mulți părinți vor reuși să își convingă copiii să nu sară niciodată peste micul dejun. Numai dacă suntem sănătoși putem avea succes, iar pentru a fi campioni ziua trebuie să înceapă întotdeauna, chiar și în vacanță, cu un mic dejun echilibrat – a declarat Nadia Comăneci.
Specialistii ȋn nutritie atenționează că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales pentru copiii de vârsta școlară, pentru care nivelul de solicitare intelectuală este foarte ridicat în special în cursul dimineții: „Există o legatură directă între masa de dimineață și procesele cognitive la copii. Alimentele bogate în proteine și grăsimi sănătoase, ȋn special Omega 3, ameliorează substanțial funcționarea sistemului nervos și cresc semnificativ performanțele școlare. De aceea este foarte important ce conţine prima masa a zilei', spune Corina Zugravu, medic specialist în Igiena Alimentației și Nutriție.
Obiceiul de a lua micul dejun trebuie consolidat și în timpul vacanței, când cei mici au mai mult timp și pot fi încurajați să își pregătească singuri un mic dejun de calitate și să înțeleagă ce este bine să mănânce.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri