Bebe are nasul înfundat: cum îl desfunzi?

O altă poziţie pentru această operaţiune dificilă este să puneţi bebeluşul în poală cu capul între genunchi şi picioarele pe burta voastră. Această poziţie va determina bebeluşul  să ţină capul uşor pe spate.

În extragerea mucusului, este indicat să vă folosiţi de un instrument special, pentru că cel mic nu ştie să-şi sufle nasul. Astfel de dispozitive sunt: aspiratorul nazal şi seringa din cauciuc. Seringa se poate folosi atât pentru a pune ser fiziologic în nasul bebeluşului, cât şi pentru a aspira mucozităţile. Cu ajutorul ei, picuraţi două-trei picături de soluţie salină în nasul micuţului, apoi răsuciţi-l pe burtică. Dacă mucozităţile sunt multe, după ce puneţi ser sau apă de mare, scoateţi mucozităţile cu ajutorul unui aspirator nazal.

După fiecare utilizare a unui instrument nazal, este indicat ca acesta să fie spălat cu o soluţie de apă cu săpun, apoi să fie clătit din abundenţă cu apă curată.

Dacă aerul este prea uscat în camera micuţului se poate folosi un umidificator, iar dacă este prea umed, este indicat să fie aerisită cât mai des încăperea.

Umidificarea aerului este cea mai utilizată metodă pentru desfundarea nasului bebeluşului, atunci când blocarea căilor nazale este cauzată de aerul uscat din camera copilului.

Citeşte mai multe pe avantaje.ro

Foto: shutterstock.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Bebelusul