Nastere – Sangerarile vaginale dupa nastere

Sangerarea vaginala este un proces normal de curatare in urma nasterii. Dupa noua luni de absenta a menstruatiei, sangerarile pot fi, desigur, neplacute, mai ales pentru ca pot fi mai grele decat menstruatiile normale. Astfel, tot sangele, tesutul si mucusul acumulat in uter in timpul sarcinii este eliberat si corpul incepe procesul de curatare.

Sangerarile incep ca o secretie de culoare rosu aprins si mai tarziu se inchid la culoare pana la un fel de maro, in cele din urma ajungand la o culoare alb-galbui, dupa cateva saptamani.

Daca in unele zile sangerarile sunt minore, iar apoi reapar in cantitate mare, organismul tau iti arata, de fapt, ca este suprasolicitat. Asa ca ar fi bine sa faci o pauza si sa te odihnesti.

Cat timp vei sangera?

Sangerarile dureaza intre 7 si 10 zile, insa cum organismul uman doar rareori functioneaza in conformitate cu normele, perioada de sangerare este uneori prelungita. Unele femei sangereaza pana la doua luni.

Consulta de urgenta medicul daca sangerarea:

  • Ramane de culoare rosie si curge in cantitate mare dupa prima saptamana si jumatate.
  • Revine la culoarea rosu aprins pentru mai multe zile dupa nastere si nu se amelioreaza cu odihna la pat.
  • Are cheaguri mari de sange sau, desi au trecut cateva zile de la nastere, cheagurile de sange persista.
  • Imbiba mai mult de un absorbant pe ora – poate fi un semn de hemoragie postpartum. O urma de placenta s-ar putea sa fi ramas inauntru sau uterul nu se micsoreaza cum trebuie.
  • Ai febra sau frisoane.

Menstruatia dupa sarcina

Prima menstruatiei dupa sarcina depinde de alaptat. Pentru unele femei, ea poate reveni dupa patru-sase saptamani, in timp ce pentru altele dureaza chiar mai mult. De obicei, femeile care decid sa-si alapteze bebelusii au menstrutie ceva mai tarziu decat cele care hotarasc sa nu faca acest lucru.

Cele mai multe mame care alapteaza au menstruatie la sase luni dupa nastere. Atunci apare prima ovulatie si astfel si semnele de fertilitate.



URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare