Modul asta nou de a naste natural ar putea schimba viata multor femei

Ce-ar fi daca femeilor nu li s-ar mai spune sa impinga, cand nasc natural? Aceasta e filozofia din spatele unui nou program, implementat intr-un spital din Marea Britanie, iar rezultatele sunt uimitoare!

E suficient sa te fi uitat la cateva filme pentru a stii ca, atunci cand femeile nasc natural li se spune insistent sa impinga cat pot de tare. Daca ai nascut chiar tu natural, probabil iti amintesti asta.

Personalul de la Spitalul Medway Maritime, din Kent a dezvoltat un program in care femeilor care nasc natural nu li se mai spune sa impinga.
Initiativa programului a pornit de la o crestere alarmanta, sesizata de Colegiul Regal al Medicilor Ginecologi si Obstetricieni, dupa ce s-a observat o crestere alarmanta a rupturilor grave de perineu, complicatie ce a afectat 14 000 de femei in anii 2013-2014.

In 12 luni, rezultate surprinzatoare

Pe o perioada de 12 luni, cat timp acest program a fost implementat, incidenta rupturilor grave de perineu a scazut de la 7% la 1%. Cum au reusit asta? Pe scurt, nepunand presiune pe gravida sa impinga.

Totodata, noua metoda presupune ca femeile sa stea mai putin pe spate in timpul travaliului, fiind incurajate sa alterneze pozitiile si sa se linisteasca in perioada travaliului, sa respire in timpul contractiilor, dar sa nu impinga.
Moasele sunt descurajate sa mai traga copilul, odata ce umerii ii sunt afara. In locul acestei metode, moasele trebuie sa sustina greutatea capului copilului, ce poate pune presiune pe perineu, in timp ce acesta iese treptat.
Tinerea unei maini in zona perineului in timpul nasterii ajuta de asemenea pentru a contrabalansa presiunea exercitata. Programul a avut un asa succes, incat se ia in calcul extinderea programului la nivel national, dupa publicarea studiului.

Ce este ruptura de perineu

Ruptura de perineu este o denumire generica, ce reprezinta relaxarea musculaturii din zona perianala, in urma unei traume obstetrice, precum nasterea. Consecintele unei rupturi de perineu sunt incontinenta urinara, ce se acutizeaza pe masura ce femeia avanseaza in varsta, disconfort in timpul actului sexual. In cazuri extreme, ruptura de perineu poate avea ca si consecinta prolapsul vaginal, situatia in care organe din zona pelviana coboara.

Ruptura de perineu se trateaza doar prin interventie chirurgicala, insa aceasta este minim invaziva, iar perioada de recuperare este de doar cateva zile.

Sursa articol: mothering.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere