Negresa

Ingrediente:

2 pahare zahar,
3/4 pahar lapte,
3 linguri cacao,
200 gr. unt (margarina),
1 1/2 pahar faina,
5 oua,
2 plicuri zahar vanilinat ,
1 praf de copt.

Preparare:

Se pune laptele cu zaharul si cacao intr-o cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa pe foc sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se da la rece. Intr-un castron se pune untul si se freaca bine, apoi se amesteca cu trei sferturi din crema cu cacao, iar un sfert se opreste pentru pus deasupra cand este coapta prajitura.

In compozitia de unt se adauga cate un galbenus si se freaca dupa fiecare, apoi se introduce faina si la urma se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava cuptorului unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptorul incalzit dinainte. Cand marginile prajiturii s-au desprins de tava,  prajitura e coapta. Se scoate, se unge cu restul cremei, se da la rece, apoi se taie si se orneaza cu cocos sau orice ornament la alegere.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton