Nivelul de stres din timpul sarcinii ar putea influența sexul copilului. STUDIU

Rezultatele unui recent studiu american indică faptul că ar putea exista o legătură între nivelul de stres din timpul sarcinii și sexul copilului. Astfel, conform specialiștilor implicați, mamele care traversează o perioadă stresantă la începutul sarcinii, sau care trec printr-un eveniment cu un puternic impact emoțional negativ, au șanse mai mari de a naște fete. 

Conform publicației The Guardian, specialiștii au ajuns la concluzia că atunci când femeile au sarcini mai ușoare, fără probleme care să le cauzeze stări de stres, și fără griji, au șanse mai mari de a naște băieți.

Pentru a înțelege mai bine posibila legătură dintre nivelul de stres și sexul bebelușului, cei care au lucrat la acest studiu au analizat sarcinile femeilor care au locuit în zone în care s-au petrecut diverse catastrofe, precum cutremurul din Kobe, Japonia, din 1995 (7,2 pe scara Richter) sau atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din New York. 

Ceea ce au remarcat în mod clar a fost că femeile care au trăit îndeaproape astfel de tragedii sau cărora aceste tragedii le-au provocat un nivel ridicat de stres în timpul sarcinii au născut ulterior mult mai puțini băieți.

Când femeile sunt mai fericite și nu sunt stresate nasc mai mulți băieți

Alte perioade analizate de către specialiști, care susțin această teorie sunt 1919, 1945 și 1974. Primii doi ani sunt anii de la finalul primelor două războaie mondiale, iar 1974 este anul în care inegalitatea socială a atins cel mai mic nivel în lume. 

În toate aceste perioade, numărul băieților care s-au născut e considerabil mai mare decât cel al fetelor. 

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse