Nu este atenta la scoala

Am o fetita de opt ani si nu este atenta la scoala. Este in clasa a II-a . Stie sa citeasca foarte bine , rezolva probleme cu dificultate ridicata la matematica, se exprima frumos, scrie corect, dar scrie foarte incet. Pierde vremea in timpul orei si ramane ultima din clasa.

Din aceasta cauza nu mai poate raspunde la ore, deoarece ea trebuie sa termine de scris de pe tabla. La varsta de doi ani a facut o convulsie foarte urata. Ar putea avea probleme din cauza asta? Medicii atunci mi-au spus ca este sanatoasa. Sunt ingrijorata si nu stiu ce sa fac . Copilul este sanatos . Singura problema este ca pierde foarte mult vremea, ramane dusa pe ganduri. Multumesc anticipat.

Intrebare pusa de: Andreea( 42 ani), , Braila

Expertul nostru va raspunde:

Sfatul meu este sa consultati atat un neoropsihiatru, cat si un psiholog clinician, care lucreaza cu copii pentru efectuarea unei evaluari prin care sa se stabileasca cauza si natura dificultatilor (de atentie, emotionale, de scriere). Din punctul meu de vedere este important ca cei doi sa colaboreze, pentru a putea confrunta rezultatele obtinute de fiecare in parte, si sa puteti primi astfel un raspuns sau mai degraba o indrumare care sa va ajute in rezolvarea acestei situatii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului