Nu se uita in ochii celor din jur

Buna! Numele meu e Anne-Marie R. si am o fetita de un an si 9 luni… Intrebarea mea este: Daca un copil nu se uita in ochii celei/celui care ii vorbeste si este preocupata de jucarii. Ar putea fi o afectiune psihica? Poate fi o intrebare nu tocmai normala pentru altii, dar pentru mine a devenit o obsesie… mai ales ca asistenta copilului „insista” ca nu ar fi ceva bun si ca ar trebui sa ma duc la un specialist!

Am uitat sa spun ca locuiesc in Norvegia si preocuparea pt sanatatea copilului este o prioritate nationala! Am refuzat de nenumarate ori si cred ca ar fi deplasat sa ma duc la specialist pt ca copilul nu se uita in ochii celui care ii vorbeste intotdeauna!!! Poate Dvs. aveti alta parere, si de aceea, va rog sa ma ajutati!

Intrebare pusa de: Anne-Marie, Oslo

Expertul nostru va raspunde:

Ar fi riscant sa va dau un raspuns avand asa putine informatii la indemana. Sfatul meu este ca pentru linistea dumneavoastra, sa consultati un specialist, care dupa evaluarea situatiei in care va tine cont de nivelul dezvoltarii comunicarii, de istoria relationala cat si de observarea directa a copilului va va putea da un raspuns pertinent.

Retineti ca orice aspect care va ingrijoreaza la copilul dumneavoastra, chiar daca altii nu-l considera important, va da dreptul sa apelati oricand la un specialist. Daca va sperie gandul de a merge la un specialist medical, puteti apela la un specialist in dezvoltarea copilului, respectiv un psiholog developmental.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului