Nu vorbeste cu adultii

Am o fetita de 5 ani. Merge la gradinita, socializeaza cu copiii, ii place sa se joace cu ei, dar in prezenta persoanelor adulte cunoscute sau necunoscute refuza sa vorbeasca, baga capul in pamant sau plange daca incearca sa vorbeasca cu ea. Am incercat sa-i explic ca nu este bine, ca trebuie sa vorbeasca cu persoanele care i se adreseaza. Am nevoie de un sfat! Multumesc.

Intrebare pusa de: Sorina( 25 ani), , Craiova

Expertul nostru va raspunde:

Din ceea ce scrieti nu reiese daca niciodata nu a vorbit cu adultii sau este un fenomen aparut de curand. Cu dumneavoastra, cu bunicii, cu tatal, cu educatoarea vorbeste?
Poate fi doar o etapa, si sa-i spuneti ca nu e bine (ce o insemna asta) nu este nici pe departe o solutie. Cu cat insistati mai mult cu atat ii puteti accentua comportamentul, pentru ca ea se poate simti de doua ori mai prost.

O data pentru ca nu poate, si stie asta, si apoi pentru ca insistati accentuandu-i de fapt neputinta. Poate ca ar fi mai bine daca ati scuza-o ca acum nu poate vorbi si ca mai tarziu, atunci cand va creste, fara indoiala o va face. Nu trebuie sa demonstreze nimic nimanui.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului