Nuditatea în fața copiilor

A fi sau a nu fi gol în fața copiilor? Și dacă da, până la ce vârstă? Discuțiile sunt aprinse – în timp ce unii părinți cred că nuditatea nu trebuie tratată ca un subiect tabu, alții susțin că cei mici pot fi traumatizați pe viață de imaginea unui părinte gol. Părinți din toată lumea au propria lor viziune asupra subiectului, iar celebritățile nu fac nici ele excepție. Uite ce cred aceste vedete despre nuditatea în fața copiilor. 

Când America a aflat că Heidi Klum și Seal (pe atunci soțul ei) aveau în dormitorul în care aveau acces și copiii imagini nud cu ei, războiul între susținătorii nudității și părinții indignați a izbucnit.

Nu înțeleg care e problema – comenta Heidi la acea vreme – părinții mei apar în fața mea dezbărcați chiar și la această vârstă. Nu e ca și cum am face parte dintr-o comunitate hippie și am merge cu toții despuiați, dar dacă se întâmplă să dăm unii peste alții când suntem goi nu e vreo mare dramă.

Într-un interviu acordat Marie Claire, Hilary Swank dezvăluia că băiețelul de 6 ani, al iubitului ei de la acea vreme o vedea deseori dezbrăcată. Dorm foarte agitat și dacă mă îmbrac în pijamale, mă trezesc cu ele prin jurul gâtului, spunea actrița. Oricum, nu pare să-l intereseze subiectul.

Pe vremea când locuia în Bermude, Catherine Zeta-Jones umbla goală fără nicio jenă în fața copiilor, care nu mai erau chiar bebeluși – prin casă, prin grădină, actrița era în veșmântul Evei, iar copiii la fel.

Christina Aguilera și fostul ei soț, Jordan Bratman, au inițiat 'sâmbetele nud', pe care le-au ținut și când Max intrase la grădiniță. Cântăreața este, de altfel, mare colecționară de nuduri, expuse la liber prin casă – este o formă de artă care suprinde frumusețea cea mai profundă și nu mi se pare deloc ciudat să fie la vedere. Ciudat mi s-ar părea să îmi învăț copiii să judece nuditatea.

 

Ce spun copiii

De cealaltă parte a nudității, un fost copil, devenit și el acum celebru, Shia LeBoeuf a declarat că se simțea foarte ciudat când mama lui umbla goală prin casă și că încă și mai aiurea erau situațiile în care veneau prietenii lui în vizită și le găseau pe mama lui și prietenele ei, goale puscă curățându-și aurele și făcând incantații cu orele.nuditate

Willow Smith – care avea 9 ani când mama ei a apărut goală într-o revistă – a fost impresionată de gestul celebrei ei mame. Arăți foarte distinsă, mami – i-ar fi spus Willow mamei iei, iar tati Will Smith a profitat de ocazie pentru a ține un discurs despre frumusețe și emanciparea femeilor, stăpâne pe propriul lor corp.

Ce spun psihologii

În timp ce nuditatea nu trebuie tratată ca un subiect tabu, rușinos, ar trebui să existe o limită peste care, dacă se trece, nuditatea poate deveni o imagine agresivă și poate intra în sfera abuzului asupra copilului.

Un indiciu că este cazul să acoperim părțile intime este chiar senzația de ușoară jenă sau disconfort pe care o simte părintele atunci când este suprins gol sau privirea ciudată, curioasă sau jenată – din partea copilului. Dacă s-a ajuns însă în acest punct, răul a fost deja făcut.

 

Foto: Hepta, Shutterstock.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie