Nume de băieți la modă în 2023. Cele mai frumoase nume pentru micuțul tău

Sunt mulți părinți care au mari bătăi de cap când vine vorba de alegerea numelui viitorului membru al familiei. Și lucrurile se complică dacă ne gândim câte variante de nume există și care este simbolistica lor.

Dar poate viitorii părinți nu-și doresc un nume cu vreo semnificație anume, ci unul cu la modă, ceva actual, ușor de reținut și pronunțat și reprezentativ pentru micuțul lor.

Astăzi vorbim despre nume de băieți la mare modă în 2023.

Ca părinte, vrei ca micuțul tău să iasă în evidență. Primul pas pentru ca așa ceva să se întâmple este să-i găsești un nume unic, ceva distinct. Iar noi am făcut o selecție pentru tine cu cele mai populare nume de băieți pentru 2023. Acestea sunt la mare modă anul acesta și au rezonanță internațională, aspect important când alegeți numele copilului.

Nume la modă de băieți în 2023

Cherub 

Behar

Kayden 

Ferris

Ned

Lloyd

Cian      

Damian

Murari 

Aiden

Finn

Felix

Jasper

Fausto

Citește și: Cele mai frumoase nume de copii stabilite în urma cercetărilor științifice

Eusebiu

Kreed

Leox

Devlin

Liam

Bohdi

Grig

Asher

Derek

Rowan

Hector

Simion

Jake

Carl

Turab   

Leo

Accotas

Andri

Diago

Ivan

Zian

Zayn

Drake

Eliot

Efrem

Caleb

Lucas

Ethan

Oliver

Nasir

Marc

Citește și: Cele mai frumoase nume de copii care vor avea noroc în viață

Ranjit

Perry

Sebastian

Axl

Sohan

Osiris

Stan

Titus

Tony

Vincenzo

Todd

Wyatt

Cum ne influențează numele personalitatea?

Deși stabilirea unui nume poate părea ca un test de creativitate, părinții nu știu că alegerea unui nume va influența modul în care ceilalți văd o persoană și ceea ce este cel mai predispus să devină.

 „Deoarece un nume este folosit pentru a identifica un individ și a comunica cu individul zilnic, el servește ca bază pentru crearea propriei imagini de sine” – a explicat David Zhu, profesor de management și antreprenoriat la Universitatea de Stat din Arizona și cercetător în psihologia numelor, potrivit presei străine.

În consecință, numele proprii afectează modul în care oamenii ne tratează și dar și propria părere pe care ne-o facem despre noi.

Numele nepopulare duc la comportamente antisociale

Un studiu recent a demonstrat că persoanele cu nume nepopulare sau care sună într-un mod negativ au mai multe șanse să fi fie implicate în infracțiuni, chiar și dacă se dezvoltă și cresc în medii sociale favorabile. O posibilă explicație se bazează pe faptul că a avea un nume nepopular ar putea influența comportamentul și atitudinea unei persoane. Acest lucru se întâmplă din cauza predispoziției la respingere socială, cu consecința creșterii riscului de a dezvolta o personalitate neplăcută.

În concluzie, părinții trebuie să fie conștienți de potențialele „consecințe' ale unui nume dat. Astfel, alegerea numelor cu sonoritate frumoasă și a celor populare pot spori simpatia în rândul celorlalți. De asemenea, nu sunt excluse nici numele rare care pot atrage succesul în carieră inducând ideea de flexibilitate mentală prin unicitate.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri