O cantareata celebra vorbeste despre lupta pe care a dus-o cu depresia post-partum

Cantareata a decis sa vorbeasca, intr-un interviu despre depresia post-natala, ce afecteaza un numar foarte mare de proaspete mamici.

Intr-un interviu acrodat celor de la Vanity Fair, cantareata Adele a vorbit deschis despre lupta pe care a dus-o cu depresia post-partum, despre care a resimtit-o asa cum nu s-a asteptat: „Din ce stiam eu despre depresia post-natala, insemna ca nu vrei sa stai cu bebelusul, ca iti este teama sa nu ii faci rau, ca te gandesti daca faci sau nu o treaba buna. Insa eu am fost obsedata de copilul meu. Ma simteam deadecvata, insuficienta, simteam ca am luat cea mai proasta decizie din viata mea”.

Asa cum povesteste Adele, depresia post-partum se poate manifesta sub foarte multe forme. In final, ea a gasit refugiu dupa ce a discutat cu alte mamici desi chiar si purtarea unei conversarii devenise o mare provocare din cauza faptului ca era extrem de obosita.

„Prietenii meu care nu aveau copii ajusesera sa fie enervati de mine intrucat stiam ca pot sta si discuta absolut orice prostie cu prietenii care avea copii fara sa ne judecam” explica Adele.

Pentru a face fata stresului perioadei post-natale, Adele povesteste ca si-a programat, o data pe saptamana, „timp pentru ea”, in care sa faca absolut orice isi doreste, fara bebelus.

Intrebata daca se simte rau ca a luat aceasta decizie, cantareata a declarat: „Da, ma simt rau insa nu la fel de rau cum m-as fi simtit daca nu as fi facut asta”.

Adele a explicat faptul ca multe dintre prietenele ei care simteau la fel erau rusinate sa vorbeasca despre asta.  „Credeau ca toata lumea va crede despre ele ca nu sunt mame bune”, desi adevarul este exact opusul „te ajuta sa fii o mama mai buna daca iti faci timp pentru tine”.

Depresia post-natala nu este ceva rusinos si este foarte important ca proaspetele mamici sa stie ca exista ajutor, ca pot apela la un terapeut si chiar ar trebui sa o faca pentru ele dar si pentru bebelusul lor.

Sursa: health.com
Foto: Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin