O fată a avut o criză convulsivă pentru că sora ei i-a pieptănat părul

O femeie a povestit în mediul online calvarul prin care a trecut surioara ei mai mică în timp ce încerca să-i aranjeze părul, pentru a merge la biserică, la slujba de duminică.

Alicia Brown Phillips îi ondula părul surorii sale într-o dimineață, pentru a merge la biserică. Și a avut parte de unul dintre cele mai înfricoșătoare momente din viața ei.

Ea a explicat pe pagina ei de Facebook că în timp ce-i aranja părul,  sora ei mai mică, Gracie, a devenit deodată foarte palidă la față, buzele i s-au învinețit, pupilele i s-au dilatat și a început să tremure și să aibă convulsii.

După ce a dus-o la spital și medicii au făcut toate investigațiile necesare, ei au spus că suferă de „o sincopă vasovagală de îngrijire a părului”.

Experții în sănătate spun că afecțiunea este rară și apare mai ales la copiii cu vârste între cinci și 13 ani, prin stimularea nervului vag, cel care controlează funcțiile involuntare ale organismului, inclusiv ritmul cardiac, tensiunea arterială sau respirația. Sincopa este termenul medical pentru leșin și se declanșează când organismul reacționează în mod exagerat la anumiți factori, provocând o scădere bruscă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Metode de prim ajutor. Ce să faci și ce să nu faci dacă leșină copilul

Se pare că nervul a fost stimulat în timp ce Gracie era pieptănată de sora ei.

Medicii spun că în cazul unor copii, periajul, ondularea, împletirea, tunsul sau uscarea părului poate provoca stimularea nervoasă a scalpului, ceea ce duce la simptome asemănătoare convulsiilor.

În urma unui studiu efectuat pe 1.525 de copii, de departamentul de pediatria a Școlii de Medicină a Universității Nevada, a ieșit la iveală că 111 copii sufereau de sincopa de îngrijire a părului. Dintre aceștia, 78% erau fete, notează fox29.com. Cercetătorii au descoperit că sincopa de îngrijire a părului la băieți a fost cauzată mai frecvent de tunsoare, în timp ce, în cazul fetelor, a fost cauzată mai ales de periaj și pieptănat.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri