O fată de 10 ani a murit de COVID-19, după ce fusese desemnată să aibă grijă de bolnavii clasei

O fetiță, în vârstă de 10 ani, a murit de COVID-19, după ce a fopst desemnată să-și ajute colegii bolnavi.

Teresa Sperry a avut primele simptome de COVID-19 pe 22 septembrie. Totul a început cu o durere de cap, iar apoi a urmat febra. Pe 24 septembrie, părinții micuței o programaseră pentru un test Covid pe data de 27, dar starea s-a s-a agravat și copilul a ajuns la spital cu o zi înainte.

Fata a fost supusă unor analize, dar medicii nu s-au declarat îngrijorați de starea ei.

„I-au făcut radiografie toracică și au spus că nu există semne de Covid, că plămânii ei sunt sănătoși. Nu păreau îngrijorați', a spus mama fetei la CNN.

Fata a fost trimisă acasă, în carantină, dar a doua zi a simțit că nu poate să mai respire. Teresa a fost atunci dusă, de urgență, la un spital de copii, din Norfolk, unde a murit la scurt timp după internare. Potrivit medicilor, după alte testări, a reieșit că fata avea COVID-19.

Citește și: Craiova: Un elev de liceu a murit de COVID-19

Părinții spun că Teresa a fost desemnată, la școală, să ducă elevii cu COVID-19 la cabinetul asistentei uniității de învățământ, sarcină care ar fi trebuit fi a personalului școlii. Profesoara Teresei este acum investigată pentru a se stabili dacă a încălcat protocolul școlii.

„Suntem acasă. Dar am lăsat o imensă parte din inimile noastre la spital. Doare foarte tare că nu o avem aici. Să văd numele ei pictat de mine pe ușă acum câțiva ani, când i-am renovat toată camera. Să-i văd pisica prin casă, știind că diva mea nu se mai întoarce. Vreau să spun că, din cauza complicațiilor, inima ei a cedat. Fata noastră era perfect sănătoasă.

Fata mea frumoasă a fost luată de lângă mine pentru că oamenii sunt prea egoiști când vine vorba de ce s-ar putea întâmpla altor persoane. Noi am purtat măști pentru că sunt prea multe persoane din familia noastră supuse riscului. Fiica mea nu era. Iar acum s-a dus', a scris mama Teresei pe Facebook, la scurt timp după decesul fetei.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri