O femeie a fost decăzută din drepturile de mamă pentru nu s-a vaccinat anti-COVID-19

Rebecca Firlit, o mamă din Chicago, a pierdut custodia copilului ei pentru să nu și-a făcut vaccinul anti-COVID-19.

Cazul femeii i-a șocat pe prietenii și apropiații acesteia, care spun că nu este normal ca un asemenea lucru să se întâmple.

Pe 10 august, femeia s-a prezentat împreună cu fostul ei soț în fața judecătorilor, într-o întâlnire pe Zoom, pentru o audiere cu privire la custodia copilului. Rebecca a divorțat de soțul ei în urmă cu șapte ani, iar de atunci cei doi au împărțit custodia copilului. Când judecătorul a întrebat-o pe femeie dacă s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, aceasta a răspuns că nu pentru că are reacții adverse la vaccinuri. Judecătorul a decis atunci ca femeia să fie decăzută din drepturile de mama până când se va vaccina.

Fiul meu îmi lipsește enorm de mult. Nu l-am mai vazut de pa 10 august. A fost foarte dificil', a explicat femeia, potrivit presei internaționale.

Citește și: Un bebeluș mort la naștere, depistat cu COVID-19

Rebecca poate ține legătura cu fiul ei prin telefon, da nu îl poate vedea fizic.

Avocata Rebeccăi, Annette Fernholz, spune că judecătorul care a luat decizia și-a depășit atribuțiile.

Trebuie să se înțeleagă că tatăl nu adusese în discuție acest subiect. A fost strict decizia judecătorului ca ea să nu-și poată vedea copilul până nu se vaccinează', a spus Annette.

„Există copii care au murit din cauza COVID. Cred că orice copil ar trebui să fie în siguranță. Și sunt de acord cu faptul că mama ar trebui să se vaccineze', a adăugat avocatul tatălui.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri