O femeie a ramas fara ovule dupa ce i-au fost confiscate

In urma cu 3 ani, o clinica de fertilizare a fost acuzata de trafic ilegal de ovule, iar patrononii si medicii au primit cate 5 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care au fost trimisi in judecata de catre DIICOT.

Acestia, sub pretextul stimularii ovariene, colectau ovule si apoi acestea erau transplantate la femei din Israel contra unor sume de 3.500 de euro pentru fiecare interventie.

Astazi, ramasitele acestui scandal au reiesit la suprafata, cand Romania a fost condamnata de CEDO la plata unei sume de 12.000 de euro unei femei care isi depozitase ovulele la ceeasi clinica.

Femeia a ramas fara ovulele depozitate iar motivul invicat a fost ca acestea au fost confiscate. Ovulele au fost preluate de DIICOT si predate INML care insa nu era acreditat.

„Romanca nu si-a mai recuperat ovulele si, desi, ar mai fi vrut inca un copil, legislatia noastra de doi bani nu i-a permis! Cand aveti idei de schimbare a legii, hai sa incepem de la cazuri concrete si sa fie modificari benefice!” – scrie reporterul TV, Ionela Arcanu, pe pagina personala de Facebook.

Desi femeia isi dorea inca un copil, aceasta nu isi mai poate implini visul din cauza legislatie defectuase.

 

Sursa: Facebook.com
Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate