O femeie a rămas însărcinată de două ori pe parcursul a 18 zile. Cum a fost posibil

O femeie a rămas însărcinată de două ori în decursul a 18 zile, atât prin fertilizare in vitro, cât și prin concepție naturală, stârnind confuzie în rândul doctorilor care au spus că este „un miracol medical”.

Sandra și David Searle, în vârstă de 36 și 40 de ani, au făcut un tratament de fertilizare in vitro în august 2022, fără să-și dea seama femeia avea deja un copil în pântec.

„Inițial, nu am înțeles cum s-a putut întâmpla”

Fenomenul extrem de rar este cunoscut sub numele de „superfetație', iar doamna Searle este al 10-lea caz înregistrat din istorie. În primăvara acestui an, ea i-a născut pe micuții Michael și Poppy.

„Inițial, nu am înțeles cum s-a putut întâmpla, mai ales când treci prin fertilizare in vitro și toate lucrurile sunt foarte bine monitorizate', a spus doamna Searle, citată de Daily Mail.

Analizele de sânge făcute înainte de fertilizare nu au scos la iveală faptul că femeia era deja însărcinată. Sandra și David au fost întrebat de medicii de la clinică dacă au avut relații intime în timpul procedurii de fertilizare, încercând să-și dea seama cum ar fi putut avea loc o sarcină dublă. Dar aceștia au spus că s-au abținut de la orice contact, așa că singura explicație e că a rămas gravidă înainte.

Superfetația este un fenomen ultra-rar în care doi copii sunt concepuți în momente diferite în același uter, care apoi se nasc ca „gemeni'.

Sarcina naturală a fost un șoc pentru cuplu, întrucât domnul Searle fusese diagnosticat cu cancer testicular în 2015. Cam în aceeași perioadă, doamnei Searle i sa spus și că are un număr scăzut de ovule.

Ce se întâmplă dacă nu te speli pe mâini. Avertismentul unui tătic despre consecințele devastatoare

În aceste condiții, medicii i-au avertizat pe cei doi că șansele lor de a face un copil în mod natural sunt minime.

Chiar dacă bebelușii lor sunt, teoretic, gemeni, ei s-au născut în diferite stadii de dezvoltare, deoarece au petrecut perioade diferite de timp în uter.

Poppy s-a născut cântărind trei kilograme și li-a dezvoltat rapid reflexul de a suge la naștere, dar Michael avea doar două kilograme și pofta lui de mâncare era mai scăzută.

„Probabil că Michael este cu o lună în urmă în ceea ce privește dezvoltarea', a spus doamna Searle.

Cu toate acestea, după câteva dificultăți minore în prima săptămână de viață, Michael și-a revenit.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri