O femeie care a născut un copil cu sindromul Down cere daune morale de 500.000 de euro

O femeie care a născut în 2017, pe atunci la vârsta de 45 de ani, un copil cu sindromul Down, după o înseminare artificială, cere daune morale de 500.000 de euro.

Femeia a fost fertilizată într-o clinică din Elveția cu material genetic de la soțul ei de 69 de ani și de la o donatoare de ovocite de 21 de ani. Ea a dat în judecată medicul ginecolog care a avut-o în grijă pe perioada sarcinii pentru că nu i-a spus că va avea un copil cu sindrom Down.

Citește și: A vrut să-i dea în adopție când a aflat că au Sindromul Down. În al treilea trimestru însa, ceva s-a schimbat

„Din analizele efectuate şi recomandate ulterior nu rezultă că medicul a urmărit în mod consecvent determinarea unor eventuale anomalii genetice ale fătului, deşi atât vârsta mamei cât şi modalitatea în care a fost obţinută sarcina (fertilizare in vitro) ar fi impus în mod riguros această conduită terapeutică, medicul curant cunoscând toate aceste aspecte încă din fazele prealabile ale concepţiei', a menționat reclamanta în cererea de chemare în judecată, potrvit adevărul.ro.

Medicul acuzat susține că nu este el doctorul recurent al reclamantei, spunând că un cadru medical din Elveția a monitorizat sarcina.

„Interpretarea rezultatului Bitest-ului nu s-a făcut în contextul unei consultaţii medicale, în exercitarea profesiei, ci în cadrul unei discuţii private şi neremunerate, iar răspunderea pentru malpraxis are în vedere strict consultaţiile remunerate, iar nu opiniile medicale oferite cu titlu gratuit', a explicat medicul dat în judecată.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri