O femeie de 27 de kg, cu probleme medicale grave, a născut o fetiță

Caz uimitor în București. O femeie, în vârstă de 24 de ani, cu o greutate de 27 de kilograme și o înălțime de 1,2 m și cu probleme de sănătate multiple și grave a reușit să aducă pe lume o fetiță ce a cântărit la naștere 1,890 kg.

Femeia are o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale și suferă de cifoză și scolioză, dar cu toate acestea, în ciuda fizicului ei micuț, a reușit să îi uimească pe medicii de la Spitalul Universitar din București, ducând la bun sfârșit o sarcină.

Citește și: Caz rar în Mali: O femeie de 25 de ani a născut nonupleți

'Cu un organism plăpând, această mămică a reușit să supraviețuiască în condițiile în care funcția respiratorie era extrem de afectată din cauza modificărilor posturale severe ale coloanei vertebrale. O mână de om de 27 de kg a reușit să ducă o sarcină până la 32 de săptămâni, punându-și propria viață în pericol, dar ambiția ei și dorința de a-și salva copilul sunt de admirat și ne-a impresionat pe toți', a spus, pentru fanatik.ro, Prof. Univ. Dr. Monica Cirstoiu, medicul care a preluat-o pe Ramona de când era însărcinată în 22 de săptămâni.

Mama și copilul se află acum în spital, sub monitorizarea medicilor. Fetița a avut probleme la naștere, medicii fiind nevoiți să-i asigure susținere respiratorie.

'Nou-născutul a necesitat reanimare la naștere, susținere respiratorie în terapie intensivă, având organele imature', a explicat dr. Adriana Dan, șef Secție Neonatologie a SUUB, pentru sursa citată mai sus.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri