O femeie demonstreaza ce se intampla in timpul nasterii, folosind un balon si o minge de ping-pong

Liz, o femeie ce este la randul ei mama a 4 copii si ce tine cursuri de pregatire pentru nastere, a gasit o metoda foarte ingenioasa de a explica exact ce presupune nasterea naturala, fara a folosi imagini explicite.

Daca nu ai mai nascut pana acum natural, sau pur si simplu nu stii exact ce se intampla in acele momente, sigur vei intelege din acest clip video, ce a devenit viral.

A reusit sa demonstreze ce se intampla mai exact in timpul nasterii, folosind un balon si o minge de ping-pong

Liz l-a filmat pentru nepoata sa, care la randul ei va sustine cursuri de pregatire pentru nastere. Ea a folosit ca recuzita un balon si o minge de ping-pong, balonul reprezentand uterul, iar mingea de ping-pong, bebelusul.

Astfel, Liz exemplifica contractiile Braxton Hicks, cum se diferentiaza ele de contractiile din timpul travaliului si cum cervixul se dilata pentru a permite trecerea bebelusului, iar prin analogie a bilei de ping-pong.

Desigur, intr-o situatie reala, procesul dureaza mult mai mult decat 3 minute si 26 de secunde, cat are acest clip. Folosit insa in scop educativ, poate ajuta viitoarele mame sa vizualizeze ce se intampla mai exact in timpul nasterii naturale.

 

Sursa imagine: capturi Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere