O femeie și-a pierdut copilul înainte de naștere pentru că maternatitatea a refuzat să o interneze

Maternitatea „Cuza Vodă' din Iași este vizată de o anchetă judiciară într-un dosar privind o culpă medicală. Este vorba despre cazul unei femei, aflate în ultima lună de sarcină, căreia i s-a refuzat dreptul de a fi internată pentru a naște pe motiv că nu avea testul COVID-19 făcut. Femeia a pierdut copilul, iar acum acuză medicii din maternitate că nu au intervenit la timp epntru a-i salva bebelușul.

”La 36 de săptămâni m-am prezentat la cabinetul doamnei doctor pentru controlul lunar. Doamna doctor s-a speriat, a sunat la Maternitate la un coleg de-al dumneaei şi domnul doctor atunci, a zis că nu mă poate interna, din cauză că nu am testul COVID făcut’‘, a explicat femeia care şi-a pierdut bebeluşul, în exclusivitate la Antena 3.

Femeia lucrează în sistemul medical și și-a făcut rapid testul COVID-19, dar a doua zi când s-a prezentat din nou la maternitate a fost trimisă acasă pentru că, potrivit celor spuse de medici „nu avea contracții, nu avea membrane rupte și nu avea nicio indicație de internare”.

Citește și: O fetiță de 11 ani a murit după ce i s-a făcut brusc rău. Copilul avea COVID-19

Femeia susține că medicii i-au spus să nască prin cezariană, dar o săptămână mai târziu când ar fi trebuit să aibă loc  operația, copilul a decedat. Femeia îndurerată este de părere că dacă ar fi fost operate mai devreme, copilul ar fi trait. În urma rezultatului necropsiei, s-a stabilit că bebelușul a murit de asfixiere intrauterine, fără mallformații.

”S-a greşit în momentul când s-a refuzat internarea, pur şi simplu când m-au trimis acasă. De două ori. În ambele situaţii trebuia să fiu internată şi monitorizată. Sarcina trebuia monitorizată în spital, în situaţia în care era. Poziţia cordonului prezenta risc pentru făt. Nu am încercat şi în alte spitale. Maternitatea „Elena Doamna” este maternitate suport COVID, iar eu am fost monitorizată la Cuza Vodă. M-am temut pentru fetiţă. Am şi discutat cu soţul. El fiind plecat de acasă, îi spuneam că mă tem pentru fetiţă, că mă tem că rămân şi fără medic, fiind în ultima lună de sarcină. Am făcut plângeri şi la doamna manager să mă cheme să ne întâlnim ,dar nimic. Nu se ajungea în situaţia de faţă dacă dumnealor ne chemau şi stăteam de vorbă. Pur şi simplu stăteam de vorbă. S-a refuzat tot. În continuare, voi lupta pentru fetiţa mea.

Mirunica avea dreptul la viaţă, Mirunica trebuia să fie scoasă afară şi apoi, Dumnezeu decidea dacă trăia sau nu.

În continuare îmi voi susţine declaraţiile. Voi merge pe calea justiţiei. Justiţia dacă îşi va face treaba şi ia în considerare cazul, cred că alte mămici nu o să mai treacă prin ce am trecut eu. Eu aşa cred”, a mai adăugat femeia, conform sursei citate mai sus.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri