O femeie trage un semnal de alarmă după ce băiatul ei s-a ales cu arsuri grave pe piele din cauza unui aliment comun

O femeie trage un semnal de alarmă cu privire la un aliment comun care i-a provocat băiețelului ei arsuri dureroase.

Femeia a vorbit în mediul online despre un incident prin care a trecut fiul ei, Otis. Totul s-a petrecut în timp ce se se afla afară, în curte, la soare, împreună cu verii lui. Băiatul s-a jucat cu o limetă și câteva ore mai târziu a realizat că organismul lui are o reacție violentă la fructul respectiv.

„Ca părinți, nu ne-am gândit la așa ceva!”

„Fiul meu, Otis, s-a jucat toată după-amiaza cu o limetă, luată din copacul nostru. Era dat cu cremă de protecție solară și se bucura de ziua însorită, la bazin.  Ca părinți, nu ne-am gândit la așa ceva. Cât de des îți vezi copilul jucându-se cu citrice?

Abia sâmbătă am observat că are o erupție cutanată pe piele. Ceea ce cedeam că este doar o reacție alergică la sucul băut de dimineață, era, de fapt, începutul unei răni serioase pe piele, cunoscută drept dermatita Margherita' sau ca fitofotodermatită. Aceasta este o arsură cutanată. Apare când o substanță chimică, numită furocumarină, care este conținută de citrice, reacționează la lumina soarelui.' – a explicat femeiea, pe Instagram.

Cum arată planta care poate să producă arsuri grave

„Rana a continuat să arate foarte urât”

Femeia spune că după o zi, arsura s-a manifestat și mai violent, iar pielea copilului era profund afectată. E și-a dat seama că rănile sunt de la limeta cu care Otis se jucase cu trei zile înainte. Așa că și-a dus băiatul la doctor. Femeia a dorit să-și facă publică povestea pentru a trage un semnal de alarmă si în rândul altor părinți, ca ei să nu pățească la fel.

„Am mers la medic, deoarece rana a continuat să arate foarte urât. Și acum mai mergem la controale regulate pentru a gestiona problema și pentru a ne asigura că nu vor există implicații pe termen lung. Sper că, împărtășind povestea mea, pot crește gradul de conștientizare despre fitofotodermatită și despre importanța de a-i urmări pe cei mici când se află în preajma oricăror fructe citrice.

Dacă povestea noastră poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la fitofotodermatită, cel puțin a ieșit ceva bun din experiența noastră îngrozitoare!'⁠ – a încheiat femeia.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri