O fetiță, cu părinți surdomuți, a sunat la 112 pentru a-și salva fratele

O fată, în vârstă de 10 ani, din Oradea, a sunat la 112 pentru a-și salva fratele. Părinții fetei sunt surdomuți, așadar fata a pus rapid mâna pe telefon pentru a chema ajutoare când a observat că fratelui îi este rău. Cazul a fost prezentat pe pagina de Facebook a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Fata le-a povestit operatorilor 112 că părinții ei au deficiențe de auz și de vorbire și a solicitat ajutorul medicilor deoarece fratelele ei se simțea foarte rău. Copila a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță la indicațiile unei operatoare STS, iar un echipaj medical a fost trimis către adresa unde locuia fetița cu familia.

Operator 112: 112, ce urgență aveți?

Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

Operator 112: Câți ani are?

Fetița: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

Fetița: M. E.

Operator 112: Câți ani ai?

Fetița: 10 ani.

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi. – a fost conversația dintre operatorul  STS și fetiță.

Citește și: Botoșani: Un copil de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică

Responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol.

Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici. Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență.

Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți! – este mesajul transmis de cei de la STS pe rețelele de socializare odată cu prezentarea acestui caz.

Foto – 123rf.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri