O fetiță de an era să-și piardă viața din cauza unui gest pe care toți membrii familiei îl fac mereu

Micuța Kaylah Merritt a fost nevoită să petreacă patru zile în spital, după ce o rudă a sărutat-o ​​pe gură, iar mama ei dorește ca alți părinți să fie conștienți de posibilele pericole.

O mamă traumatizată a descris cum fiica ei a fost la un pas de moarte după ce s-a îmbolnăvit când un membru al familiei i-a sărutat buzele.

Kaylah Merritt, în vârstă de un an, a fost internată timp de patru zile după ce o rudă care avea herpes a sărutat-o ​​pe buze. La foarte scurt timt, copila a dezvoltat o erupție violetă „îngrozitoare' pe tot corpul și nu se mai putea opri din plâns de durere. Părinții ei, Brogan Thomas și Connor Merritt, au dus-o de urgență la Spitalul Darlington Memorial pentru tratament de specialiatate.

Kaylah, din Staindrop, Darlington, County Durham, a fost diagnosticată cu „Eczema Herpeticum', o infecție virală cauzată de virusul herpesului. Fata a avut nevoie de antibiotice și de mai multe creme diferite pentru a-și calma pielea. Părinții ei îndeamnă adulții să fie conștienți de riscurile pe care le sunt expuși copiii când adulții îi pupă pe gură. Medicii au spus că întreaga experiență ar fi putut fi fatală.

„Kaylah plângea atât de tare, știam că o doare foarte rău. Eram acasă și voiam să o bag în baie când am văzut dintr-o dată toate urmele de pe picioarele ei. A fost un coșmar îngrozitor. Erau erupții cutanate violete peste tot și Kaylah îi plângea în hohote. Eram îngrozită. Primul meu gând a fost că are legătură cu meningită, pentru că ea a mai avut-o. Logodnicul meu a fost împietrit, dar m-a liniști și s-a asigurat că și Kaylah se calmează.

Un simplu gest de afectiune a costat-o viata pe aceasta fetita. Mare atentie, nu repetati greseala parintilor!

Am știut imediat că trebuie să o ducem la spital. Medicii ne-au spus că cineva cu herpes l trebuie să o fi sărutat pe buze și pentru că sistemul imunitar al bebelușilor nu este suficient de puternic, a făcut erupția. Când medicii au spus eu cât de periculos era am plâns gândindu-mă cum aș fi putut s-o pierd din cauza unui sărut prostesc.

Connor a fost șocat și nu-i venea să creadă că toate acestea s-au rezumat la un sărut. Dacă nu am fi fost repede la spital, ar fi putut fi foarte periculos, am fi putut s-o pierdem. Am fost atât de uşurată când am Kaylah era în afara oricărui pericol.” – a spus mama copilei, citată de Mirror.

Kaylah trecuse anterior printr-o meningită și avut nevoie de o puncție lombară pentru a supraviețui. De data aceasta, medicii le-au spus părinților ei că Eczema Herpeticum ar fi putut fi foarte periculoasă, așa că a fost norocoasă că a fost adusă la spital la timp.

După patru zile de internare și tratament, fata s-a întors acasă, dar părinții ei au spus că încă nu și-a revenit complet. Brogan a spus: „Vreau doar să știe ceilalți părinți, că nu trebuie să fii bolnav fizic pentru a face rău unui copil. Poți să fii purtător al virusului și să-l afectezi.'

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri