O fetiță mușcată de un maidanez va primi daune morale de 17.000 de euro

O fetiță din Mediaș, ce a fost mușcată de un câine comunitar, va primi daune morale în valoare de 17.000 de euro de la Primăria orașului.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, când copila (atunci în clasa a treia), care se întorcea de la școală a întâlnit un maidanez pe stradă, în fața unui bloc, și a încercat să-i dea ceva de mâncare. Câinele a atacat-o pe loc, mușcând-o de mâini, picioare și nas. Fata a ajuns de urgență la spital, iar mama ei care era gravidă la momentul respectiv s-a speriat atât de tare de cele întâmplate, încât a pierdut sarcina.

Familia fetei a dat în judecată Primăria orașului Mediaș, cerând despăgubiri pentru traumele fizice și psihice ale fetei.

Citește și: Un copil mușcat de câinele familiei a rămas fără două degete de la o mână

Acum, Tribunalul Sibiu a decis că Primăria este responsabilă de gestionarea câinilor maidanezi și a cerut ca fetița și familia ei să primească în total 17.000 de euro daune morale. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

„17.000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit. Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, au transmis reprezentanții Asociaţiației Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC), potrivit știrileprotv.ro.

Avocata care s-a ocupat de cazul fetei are, la rândul său, un copil care fusese, în trecut, atacat de un câine comunitar.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri