O invatatoare a fost batuta de un parinte in scoala

Dupa ce o invatatoare a fost batuta de un parinte in scoala, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant cere interventia autoritatilor si solicita Ministerului Educatiei sa declanseze o ancheta in scoala din Judetul Calarasi in care a avut loc incidentul.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant cere de asemenea Parlamentului sa urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrele didactice pot capata statutul de autoritate publica.

O invatatoare a fost batuta de un parinte de fata cu elevii

Confrom Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, o invatatoare a fost batuta de un parinte in scoala, de fata cu elevii de care se ocupa. Incidentul a avut loc la Scoala Gimnaziala Dor Marunt din Judetul Calarasi unde invatatoarea clasei a III-a a fost batuta de mama a doi elevi de-ai sai.

Motivul pentru care femeia a agresat invatatoarea a fost ca era extrem de nemultumita pentru ca unul din copii sai a primit calificatul „Insuficient”.

Invatatoarea a suferit rani grave in urma incidentului.

Colega noastra este, in acest moment, traumatizata fizic, dupa ce i-a fost invinetita fata si i s-a smuls par de pe cap, motiv pentru care a solicitat si eliberarea certificatului medico-legal. Totodata, vorbim si de traume psihice, din cauza agresiunii.” a declarat pentru Digi24, Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant

„Avem nevoie de paza in scoli”

Simion Hancescu a mai adaugat ca este neaparat necesara paza in scoli avand in vedere usurinta cu care cineva poate intra in unitatile de invatamant, astfel ca sunt in pericol nu doar cadrele didactice, ci si elevii.

Este de-a dreptul socant ce s-a intamplat in aceasta unitate de invatamant cu una dintre colegele noastre, care nu a facut altceva decat sa isi faca meseria. Este un nou caz de violenta in scolile din Romania si cerem imperativ Ministerului Educatiei Nationale sa nu-l transforme intr-o statistica banala. Solicitam interventia institutiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de paza in scoli, altfel, cazurile in care oricine poate intra in unitatea de invatamant sa agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare usurinta. In plus, cerem Parlamentului Romaniei sa urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic sa capete statutul de autoritate publica, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori sa fie mult mai mari si sa descurajeze astfel de comportamente. Daca nu aplicam masuri sa descurajam agresorii, transformam scoala intr-un loc in care pericolul poate fi la orice pas', a mai declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu.

Misiunea scolii Gimnaziale Dor Marunt

Pe site-ul scolii Gimnaziale Dor Marunt, unde O invatatoare a fost batuta de un parinte, apar misiunea scolii si valorile pe care scoala le promoveaza.

Scoala Gimnazială nr.1 are ca tel să dezvolte tineri sănătosi, echilibrati, deschisi noului, receptivi, toleranti, sociabili si polivalenti, cu o profundă cunoastere a lumii în care cresc, înzestrati cu deprinderi si abilităti care să le permită adaptarea la o lume în continuă schimbare, cu oportunităti pentru fiecare individ să-si atingă telurile personale propuse, tineri care să devină dornici să învete permanent, să aprecieze si să promoveze valori si practici democratice – adevărati cetăteni internationali ai celui de-al treilea mileniu.”

 

Sursa: Digi24; scoaladormarunt1cl.ro
Foto: scoaladormarunt1cl.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie