O mai buna imunitate

Chiar daca toamna ne-a mai pacalit putin si luna aceasta, iata ca incet, incet isi intra in drepturi. Si cum scaderea imunitatii apare in principal toamna si primavara, cei mici sunt, din pacate, cei mai expusi la bolile sezoniere. Sistemul lor imunitar este insuficient dezvoltat, iar contactul cu noi virusi ii gaseste nepregatiti, din punct de vedere imunologic.

Pentru ca micutul tau sa nu aiba de suferit, mai jos iti prezentam cativa dintre cei mai importanti aliati ai imunitatii :

Dieta bogata in legume si fructe
Este important sa-i oferi copilului o dieta echilibrata, bogata in vitamine, minerale si substante active, pentru a avea sistemul imunitar puternic.
 

Vitamina C
Este cel mai puternic imunizator si antioxidant. Din fericire se regaseste intr-o multime de fructe( lamai, portocale, pomelo, mandarine, mure, afine, kiwi, mere) si legume ( varza, castravete, broccoli, rosii, patrunjel).

Betacaroten
Precursor al vitaminei A, are propria sa actiune antioxidanta. Dupa ce este consumat, betacarotenul este transformat in vitamina A, care intareste celulele corpului si le ajuta pe acestea sa lupte impotriva bacteriilor invadatoare.
Asadar, include in alimentatia copilului tau alimente care au un nivel ridicat de betacaronten, cum ar fi: morcovul (ca atare, sub forma de suc sau dat pe razatoare), cartofi dulci , dovleac, spanac, rosii, ardei gras, piersici, mango, papaya.
 

Zincul
De asemenea, pentru întărirea sistemului imunitar este necesar ÅŸi un aport de zinc. Acesta se găseste în toate Å£esuturile organismului ÅŸi ajuta la formarea de noi celule si enzime, necesare pentru a sprijini sistemul. Zincul poate fi găsit in: carne, crustacee, lapte, brânză, pâine, germeni de grâu.
 

Vitamina E
O regasim in fructe si legume cu frunze verzi, peste, oua, alune (crude) sau seminte. Stimuleaza productia de celule ucigase', care cauta si extermina celulele canceroase. Este eficienta si in prevenirea bolilor cardiovasculare.
 

Seleniul
Il gasim in peste, cereale integrale, orez brun, branza de casa, carne alba, usturoi. Este un mare aliat pentru imunitate, ajutand organismul sa lupte cu boli grele.
 

Lichide calde
Ceaiurile calde sau supele (preferabil de legume) mentin corpul la o temperatura optima si omoara bacteriile. In plus, supele cu un continut ridicat de legume ii vor da micutului necesarul de vitamine si ii vor intari sistemul imunitar.
De asemenea, sunt recomandate si ceaiurile indulcite cu miere (echinaceea, tei, afine,portocala, lamaie).

Nu neglija somnul copilului tau!
Somnul este foarte important pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Numeroase studii au demonstrat o scadere a imunitatii naturale, ca urmare a somnului insuficient. Copii au nevoie de mai multe ore de somn decat un adult, iar respectarea unui anumit program de somn este foarte important.

Miscare in fiecare zi
Copilul trebuie sa iasa afara cel putin 30 de minute, in fiecare zi. Miscarea ocupa un loc important in planul de intarire a imunitatii copilului, iar consumarea energiei prin joaca va determina un somn linistit si odihnitor.

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton