O mama explica: „De ce imi culc copiii la 7:30 seara”

Ora de culcare (fixa, flexibila sau chiar inexistenta in cazul unora) e un subiect pe care parintii il abordeaza mereu diferit unii de ceilalti. Iata o mama care explica alegerea ei de a-si culca copiii la 7:30 seara, inclusiv in timpul verii, ora la care soarele inca mai are 1-2 ore de stat pe cer.

Intr-un articol semnat de Jennifer Craven, femeia explica de ce este o alegere excelenta pentru familia ei ca cei mici sa mearga foarte devreme la culcare:

„In casa mea, somnul=buna dispozitie”

„La inceputul vietii fiicelor noastre, m-am straduit enorm sa le fac sa repecte un program anume, inclusiv o ora de culcare fixa. Familia noastra merge pe principiul „mers la somn devreme, sculat devreme”.

Fiind vorba de un copil mic si un bebelus, ele nu inteleg ideea de ora de culcare. Ele nu stiu ca, atunci cand se culca ele, afara inca se mai joaca copiii, iar la TV de-abia de atunci incep emisiunile bune.

Ce raspund eu la toate acestea? Ce nu stiu nu le poate rani. Lumea e mai buna cand copiii sunt fericiti, iar copiii mei sunt fericiti cand isi fac bine somnul.
Iar cand ei sunt fericiti, la fel sunt si eu. Intelegeti unde merg cu ideea? In casa mea, somnul=buna dispozitie. Asa ca as da oricand viata sociala pentru niste copii complet odihniti.”

Alti parinti raman socati cand aud despre ora de culcare

Mama explica si faptul ca deseori se intampla ca alti parinti sa ramana surprinsi legat de alegerea ei. La fel insa, ea ramane socata ori de cate ori aude de copii mici ce nu au ora de culcare au care stau pana la ore tarzii, 9, 10 seara sau mai tarziu.

„In realitate, chiar imi place faptul ca imi pot culca copiii atat de devreme. In timpul cuprins intre ora lor de culcare si a noastra, exista un moment in care eu si sotul putem sa ne reconectam, sa vorbim despre ziua noastra fara fetita mare atarnata de picioarele noastre si bebelusa care are nevoie mai mereu de atentie.”

Sursa: scarymommy.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau