O mamă și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. Alături a lăsat un bilet și biberonul cu lapte cald

Un bebeluș a fost găsit în scara unul bloc din Bălți, după ce mama sa l-a abandonat. Alături de micuț, oamenii legii au descoperit un bilet în care femeia își justifica gestul.

Mama copilului a mărturisit că nu are cu ce își înteține copilul și, înainte să îl abadoneze, a lăsat lângă el câteva hăinuțe și un biberon cu lapte.

„A fost lăsat în cărucior lângă scară, acolo a fost lăsată și o scrisoare, că nu are nevoie de copil. Polițiștii au luat copilul și mergeau prin apartamente', a spus unul dintre locatarii blocului în scara căruia a fot găsit copilul.

Micuțul a fost transportat la spital, acolo unde medicii l-au diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie.

,,Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie', a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți, conform nordnews.md.

În biletul găsit alături de copil, femeia de 22 de ani și-a cerut iertare pentru gestul său și a lăsat detalii despre numele lui și data nașterii.

,,Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. Îmi este greu să îl întrețin, roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat', a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, conform sursei citate.

Autoritățile l-au identificat pe tatăl copilului și urmează să afle dacă minorul ar fi în siguranță alături de acesta, după o anchetă în urma căreia ar trebui să se stabilească dacă au existat „anterior neglijări ale acțiunilor părintești'.

Cazul a fost sesizat Poliției și, dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă amendă de până la 27.500 de lei, muncă în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

Sursa foto: captură video nordnews.md.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri