O mama si doi copii au murit in timp ce tatal deszapezea masina. El a omis sa-si ia o singura masura de siguranta

Cat de curand vor incepe si la noi ninsorile, iar pentru familiile ce se deplaseaza cu masina, asta inseamna deszapezirea periodica a autoturismului. Pentru o familie acest obicei banal a fost fatal, deoarece nu si-au luat o masura de siguranta strict necesara. Iata cum sa eviti o tragedie si de ce trebuie sa tii cont, odata ce se asterne zapada.

La inceputul anului 2016, o familie de 4 persoane din SUA a fost devastata de un tragic accident de o banalitate uimitoare. Rosa Sashalynn, alaturi de baietelul ei de 1 an si fetita de 3 ani au murit.

Cei trei s-au urcat in masina la adapost, timp in care tatal copiilor dadea zapada de pe si din jurul masinii.
Ce nu si-a dat seama niciunul dintre adulti era ca teava de esapament a masinii era blocata in zapada, iar cei 3 au murit in urma intoxicatiei cu monoxid de carbon.

Copiii si sotia mureau, in timp ce el deszapezea masina

Pana cand tatal si-a dat seama de starea in care sotia lui si cei doi copii se aflau, a fost din pacate prea tarziu. Mama copiilor si baiatul au murit pe loc, iar fetita a murit cateva saptamani mai tarziu, dupa ce a ajuns la spital in coma, in stare grava.

„In cazul monoxidului de carbon, nu-l poti simti si nici nu-l poti vedea.
Pur si simplu au adormit. E tragic, e ceva ce nu poti anticipa.”, a explicat primarul localitatii de unde a avut loc tragedia.

Potrivit autoritatilor americane competente (CDC), in medie 430 de oameni mor anual doar in SUA din pricina intoxicatiilor accidentale cu monoxid de carbon.

De ce sa tii cont intotdeauna

Primele simptome ale intoxicarii includ dureri de cap, ameteli, slabiciune, greata, varsaturi si confuzie.

Inainte de a te urca in masina, pentru a da drumu la caldura, intotdeauna asigura-te ca teava de esapament a masinii NU este obturata de nimic.

In acest caz, chiar si banala zapada poate impedica eliminarea noxelor si neglijenta poate avea urmari tragice.

Sursa: cbsnews.com

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie