O mama sustine ca i-a fost luat copilul pe nedrept, dupa ce l-a crescut 9 ani

In aceeasi tara in care 3 copii au fost atat de neglijati de parinti, incat au ajuns sa manance de foame visine din visinata, pana au intrat in coma alcoolica, o mama se chinuie sa isi recupereze copilul adoptiv, dupa ce statul i l-a luat din grija pe nedrept, sustine femeia pentru Adevarul.ro.

Mariana Croitoru, din Focsani, a adoptat 2 copii ai fratelui ei, pe care i-a crescut ca si pe proprii copii. Acestia au ajuns adulti, iar unul dintre copiii adoptivi a adus pe lume o fetita, pe care i-a lasat-o mamei in grija.

Mama fetitei a fost nevoita sa plece in strainatate 3 saptamani

Femeia a primit astfel in plasament o fetita in 2010 si inca de atunci a ingrijit-o cat de bine a putut.

Recent insa, mama a fost nevoita sa plece pentru 3 saptamani la fiica sa naturala in Anglia, pentru a o ajuta, aceasta fiind diagnosticata cu cancer.

Pe perioada cat a fost plecata, mama s-a asigurat ca o alta familie, in care se afla plasat fratele fetitei, va avea grija de copilul ei, acum in varsta de 9 ani.
A tinut legatura zilnic cu fetita si chiar a fost necesar sa se intoarca mai devreme, deoarece copilul nu mai putea rabda fara mama sa.

La intoarcere, autoritatile nu i-au mai permis accesul la copilul sau

La intoarcere insa, femeia a avut parte de un soc: Protectia Copilului nu vrea sa ii mai permita mamei accesul la fiica sa, sustinand ca cea mica s-ar fi acomodat in noua familie, alaturi de fratele sau.

Mama sustine ca familia in care a lasat-o pe cea mica in grija nu ii permite sa isi mai vada copilul, nici macar nu ii permit sa ii dea cadourile aduse: „Avea 900 de grame la naştere, am crescut-o cu tot ce am avut mai bun, am răsfăţat-o, iar acum nu mă lasă să o văd.”

In replica, Protectia Copilului sustine ca cea mica s-a adaptat deja in noua familie. Mama e sfatuita sa faca o cerere de intrevedere, daca vrea sa isi vada copilul.

„Noi suntem obligaţi să asigurăm suportul emoţional al copilului. Iar fetiţa s-a adaptat extrem de uşor în familia în care a fost plasată şi unde se află şi frăţiorul ei mai mic. Noi am sfătuit-o pe doamna Croitoru să facă o cerere de întrevedere, să pregătim copilul pentru întâlnirea cu ea. Dânsa vrea imediat, ceea ce nu se poate. Noi am acţionat până acum doar în interesul copilului. Înţelegem şi nerăbdarea, şi supărarea doamnei, dar deocamdată nu este luată o hotărâre', a justificat Luminita Liciu, director DGASPC Vrancea, pentru Adevarul.ro.

Copilul va trece prin audieri la judecatorie, pentru a se putea determina care ii va fi viitorul si alaturi de care familie va creste cea mica.

Imagine: Ştefan Borcea/Adevarul


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie