O profesoară a dus în spate o elevă cu dizabilități, într-o drumeție pe munte

Helma, o profesoară originara din Țările de Jos, și-a purtat în spate o elevă în drumeție, deoarece fetița suferă de paralizie cerebrală și nu ar fi putut însoți clasa în excursie altfel.

Helma Wardenaar este parte dintr-un proiect special din Chicago, dintr-o zonă defavorizată, în care se încearcă implementarea unui sistem similar cu cel din școlile nordice.

Nu e deloc o surpriză deci, faptul că Maggie Vazquez, fetița diagnosticată cu paralizie cerebrală, a fost inclusă în această excursie, indiferent cât de greu le-a fost adulților.

O profesoară a luat în spate o elevă cu dizabilități, într-o drumeție pe munte

Drumeția, ce a durat două zile, ar fi presupus ca Maggie Vazquez să rămână acasă, deoarece nici măcar în cadru sau în scaun rulant nu i-ar fi fost prea ușor să urce.

Helma lucrează cu Maggie încă de când era la grădiniță și nu a ezitat să cumpere un ham special, în valoare de 300$, cu care și-a cărat eleva în spate tot drumul.

Profesoara o apreciază enorm pe Maggie pentru exemplul pe care îl dă, pentru puterea nelimitată de care da dovadă: „Asta aș vrea să împărtășesc despre Maggie, mai mult decât orice și mă încântă că povestea ei se răspândește: Dizabilitățile creează bariere și provocări, dar le putem depăși împreună!”, a explicat cadrul didactic.

Femeia explică faptul că, deși pare un lucru extraordinar, în școlile nordice acest sistem de a gândi, de a pune mare preț pe cei din jurul nostru și de a respecta natura sunt adânc împământenite și sunt lucruri firești.

Articol, imagine: lovewhatmatters.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri