O profesoara a carat o eleva cu dizabilitati in spate in drumetie pe munte

Fără categorie

Helma, o profesoara originara din Tarile de Jos, si-a carat in spate o eleva in drumetie, deorece fetita sufera de paralizie cerebrala si nu ar fi putut insoti clasa in excursie altfel.

Helma Wardenaar este parte dintr-un proiect special din Chicago, dintr-o zona defavorizata, in care se incearca implementarea unui sistem similar cu cel din scolile nordice.

Nu e deloc o surpriza deci, faptul ca Maggie Vazquez, fetita diagnosticata cu paralizie cerebrala, a fost inclusa in aceasta excursie, indiferent cat de greu le-a fost adultilor.

O profesoara a carat o eleva cu paralizie cerebrala in spate, in drumetie pe munte

Drumetia, ce a durat doua zile, ar fi presupus ca Maggie Vazquez sa ramana acasa, deoarece nici macar in cadru sau in scaun rulant nu i-ar fi fost prea usor sa urce.

Helma lucreaza cu Maggie inca de cand era la gradinita si nu a ezitat sa cumpere un ham special, in valoare de 300$, cu care si-a carat eleva in spate tot drumul.

Profesoara o apreciaza enorm pe Maggie pentru exemplul pe care il da, pentru puterea nelimitata de care da dovada: „Asta as vrea sa impartasesc despre Maggie, mai mult decat orice si ma incanta ca povestea ei se raspandeste: Dizabilitatile creeaza bariere si provocari, dar le putem depasi impreuna!”, a explicat cadrul didactic.

Femeia explica faptul ca, desi pare un lucru extraordinar, in scolile nordice acest sistem de a gandi, de a pune mare pret pe cei din jurul nostru si de a respecta natura sunt adanc impamantenite si sunt lucruri firesti.

Articol, imagine: lovewhatmatters.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din