O tanara din Romania se afla printre castigatorii premiilor mondiale Sony pentru fotografie

Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) si Organizatia Mondiala pentru Fotografie (WPO) au placerea de a anunta ca sase tineri fotografi, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, au fost alesi drept castigatori pentru fotografia lor si pledoaria scrisa ilustrand unul din cele cinci drepturi fundamentale ale copilului.

Castigatorii au fost premiati in cadrul Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie de la Cannes.

Acestia sunt din: Romania, Noua Zeelanda, Statele Unite ale Americii, Maroc, Israel si Brazilia. Fiecare a trimis o fotografie si o pledoarie scrisa pentru a marca a 20-a aniversare a Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului (CNUDC).

Tinerii castigatori vor face o calatorie unica, in Etiopia, pentru a participa la un atelier de fotografie cu apreciatul fotograf Reza, implicat in numeroase actiuni umanitare.

Castigatorii sunt: Rachita Castelino (15 ani) din Noua Zeelanda; Ioana Velescu (17 ani) din Romania; Chyi-Dean Shu (16 ani) din Statele Unite, Imane Tirich (18 ani) din Maroc; Mariya Maximenko (16 ani) din Israel si Guiliane Bertaglia Correia (15 ani) din Brazilia.

Celebrul fotograf Reza, dedicat actiunilor umanitare, care a fost si presedintele juriului, a declarat despre cei sase castigatori: „M-a miscat profund entuziasmul si talentul extraordinar al copiilor participanti si cred ca imaginile reprezinta un limbaj comun in lumea noastra ce ar putea deveni un pilon al educatiei pentru pace'.

Ioana Velescu din Romania (17 ani) a castigat cu fotografia sa „In spatele pericolului' ilustrand dreptul fiecarui copil la protectie impotriva vatamarii, abuzului si exploatarii.

Odata cu depunerea fotografiei, Ioana a declarat: „acasa este acolo unde te simti in siguranta si iubit. Copiii ar trebui sa se simta protejati la ei acasa'.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri