O tânără gravidă s-a sinucis pentru că suferea de aceeași afecțiune care a chinuit-o și pe Kate Middleton în toate cele trei sarcini

O profesoară de școală primară și-a luat viața în mod tragic după ce a suferit o boală acută în timpul sarcinii, în timp ce medicii și moașele au contribuit la înrăutățirea sănătății ei mentale.

Jessica Cronshaw, în vârstă de 26 de ani, a fost extrem de fericită când a aflat că așteaptă primul copil cu partenerul ei, Eddie Leck, notează Daily Mail.

„Fiecare zi a fost o luptă!”

Dar fericirea ei s-a transformat rapid într-un coșmar, din cauza un simptom de care a suferit Prințesa de Wales, Kate Middleton, în timpul fiecărei sarcini – Hipermereză gravidică (hyperemesis gravidarum) – sau sarcina toxică, o formă acută de greață și vărsături.

Medicii nu au întrebat-o despre sănătatea ei mentală, după ce ea le-a spus  în repetate rânduri că se simte psihic foarte rău. De asemenea, i-au spus în mod greșit că singurul medicament care i-a atenuat simptomele i-ar putea face rău copilului ei nenăscut, determinând-o să-și reducă doza. Partenerul ei, Eddie Leck, a spus în timpul anchetei deschise după moartea femeii – „Părea că nimeni nu ne asculta'.

Apariția greței intense a însemnat că a trebuit ca Jessica să-și ia o pauză de la slujba ei ca profesoară la școala primară St Nicholas din Accrington și a ajuns să fie țintuită la pat. După ce a slăbit îngrijorător de mult din cauza afecțiunii, în ciuda faptului că i s-au administrat medicamente, fiica ei a fost internată la Spitalul General Burnley și pusă pe perfuzii.

Citește și: Cum poti sa duci mai usor o sarcina toxica

Mama ei a dezvăluit că un medic a sfătuit-o „să mănânce cât de des poate', spunând că ar putea merge la McDonald’s dacă dorește.

„Am fost extrem de frustrați. Le-am explicat că nu poate mânca nimic', a spus ea.

Câteva zile mai târziu i s-a administrat un nou medicament, care i-a permis să mănânce puțin mai mult, dar tot nu avea energie și își petrecea cea mai mare parte a timpului în pat.

„Fiecare zi a fost o luptă. Jess arăta foarte rău, era extrem de slabă, cu cearcăne la ochi și pielea palidă'  – a mai spus mama femeii.

Citește și: Ce simţi când ai sarcină toxică – mamele povestesc

Apoi, Jessica a fost informată prin telefon că trebuie să-și reducă doza de medicament, din cauza riscului de „efecte secundare' pe care le-ar putea suferi copilul din pântecul ei.

În timp ce a încercat să reducă doza, starea Jessicăi s-a deteriorat atât de tare starea încât nu mai putea mânca nimic. Ea devenea din ce în ce mai paranoică, crezând că inginerii care instalau cabluri de fibră optică pe stradă încercau să-i spargă telefonul.

Șase săptămâni mai târziu, mama ei, Susan, a găsit-o spânzurată în dormitorul ei, la casa familiei din Accrington, Lancashire. Jessica a fost resuscitată și dusă la spital, unde fiica ei, Elsie, a fost născută prin cezariană de urgență, în încercarea de a-i salva viața, dar niciuna nu a supraviețuit.

Ce este hipermereza gravidică

Hipermereza gravidică este o condiție medical caracterizată prin greață, vărsături severe, pierdere bruscă și masivă în greutate și deshidratare severă. Deși 80% dintre gravide experimentează grețurile matinale în sarcină, doar 1% dintre ele pot avea de a face cu această afecțiune în primul trimestru de sarcină. Cauzele afecțiunii nu sunt cunoscute în totalitate. Kate Middleton, soția Prințului William, a suferit de hipermereză gravidică în timpul celor trei sarcini.

Foto – justgiving.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri