Obiceiuri și tradiții ale botezului

Botezul celui mic este unul dintre cele mai importante evenimente, la care se aduna intreaga familie. Tocmai din acest motiv, parintii vor ca totul sa iasa perfect, pana in cele mai mici detalii.

 

Dupa cum prea bine stim, evenimentul se va desfasura in doua parti: la Biserica si la restaurant. Asadar, parintii trebuie sa aiba grija atat de ceea ce se intampla in timpul ritualului propriu-zis, cat si la petrecerea de dupa.

 

La Biserica trebuie sa aduci asa numitul Trusou al bebelusului', care contine articole de imbracaminte si accesorii. Traditia spune ca cel mic trebuie imbracat in acea zi in hainute albe, pentru a avea o viata linistita si plina de bucurie, albul semnificand puritatea.

 

In ceea ce priveste petrecerea de dupa, trebuie sa ai grija la atmosfera, la decoratiuni si la ornamente, dar si la tinuta celui mic, care trebuie sa fie cat mai comoda si lejera. Traditiile romanesti spun ca bebelusul trebuie sa poarte aceleasi hainute pana a doua zi. In plus, trebuie neaparat sa poarte o bratarica de culoare rosie, antideochi, indiferent daca este fetita sau baiat.

 

Pe Breslo  gasiti tot ce aveti nevoie pentru ziua cea mare. De la hainute pentru fetite si baietei, pana la ornamente vesele si cutiute personalizate cu numele celui mic, create special pentru astfel de evenimente. Pe toate le porti descoperi aici 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie