Olanda legalizează eutanasierea copiilor incurabili mai mici de 12 ani

Olanda a aprobat legalizarea eutanasierii pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani care suferă de boli incurabile. Guvernul din Olanda urmează să pună în aplicare reglementările în următoarele luni.

Conform ministrului Sănătăţii, Hugo de Jonge, vor fi elaborate regulamente pe această temă, pe baza unui studiu scris de experţi care prezintă cazurile copiilor bolnavi incurabil care trec prin suferințe crunte.

Citește și: A starnit valuri de compasiune, desi si-a ucis propriul fiu

„Studiul arată că este nevoie de puterea de a pune capăt vieţii în mod intenţionat în rândul medicilor şi părinţilor copiilor incurabili, care se află într-o suferinţă disperată şi îngrozitoare, iar moartea lor este previzibilă”, a scris de Jonge în o scrisoare către parlament, potrivit bbc.com.

Până acum nu există clauze legale pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 12 ani pentru că există întrebări cu privire la capabilitatea lor de a lua o astfel de decizie. Eutanasierea este deja legală în Olanda pentru copiii de peste 12 ani care îşi pot da consimţământul şi pentru bebeluşii cu vârsta sub un an, doar cu acordul părinţilor.

Sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri