OLIVIA STEER: “Copiii mei mă inspiră să fac ce nici cu gândul nu gândeam”

Olivia Steer este cunoscută ca vedetă de televiziune, soţia unuia dintre cei mai carismatici bărbaţi din showbiz, Andi Moisescu, mamă a doi copii superbi şi promotoare a unui stil de viaţă sănătos bazat pe alimentaţia raw vegan. De parcă toate acestea n-ar fi fost de ajuns, iat-o acum pe frumoasa Olivia într-o nouă ipostază, cea de autoare de cărţi pentru copii!

 

Cartea  se numeşte Dulciuri de poveste' (Ed. Humanitas) şi este superb ilustrată de artistul plastic Mădălina Andronic.  Dacă o veti răsfoi într-o librărie, garantăm că vă veţi îndrăgosti de ea. O lume întreagă cu toate minunăţiile ei locuieşte în paginile acestei cărţi: Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, balauri înfricoşători şi zmei-paralei, împăraţi aprigi în luptă şi cai năzdrăvani, zâne cu ochi de mărgărite şi hultani care îmblânzesc furia cerului. Plus douăsprezece reţete dulci, din fructele cele mai alese!

Am stat de vorbă cu Olivia Steer despre cum i-a venit ideea acestei cărţi, despre poveşti şi toate lucrurile frumoase care vin din copilărie.

 

coperta1-300x421Am inteles ca Dulciuri de poveste' a pornit, asa cum era si firesc, de la viata alaturi de copiii tai. Vorbeste-ne putin despre cum s-a nascut aceasta carte…

In urma cu patru ani am fost pusa in fata unei forme teribile de santaj emotional. De a demonstra daca imi iubesc copilul si daca da, cit de mult. Mai exact, ma aflam cu baiatul meu cel mare, David, din intimplare, in fata unei vitrine frigorifice cu torturi de martipan si prajituri cu jeleuri colorate, bomboane fel de fel, pline toate de conservanti si coloranti sintetici. Isi lipise nasucul de vitrina frigorifica  si masura cu priviri pofticioase niste minitarte colorate. Apoi s-a uitat la mine rugator. Asa ca a trebuit sa decid. Ii iau acele orori dulci pentru ca ma roaga si nu rezist insitentelor lui pentru ca il iubesc. Sau nu ii cumpăar, pentru ca i-ar face mult rau si nu vreau asta, cita vreme il iubesc. I-am explicat ca acele culori sint artificiale, iar ca sint obtinute de patiseri si cofetari din prafuri chimice, care fac rau copiilor. De aratat, arata bine, hai sa le facem noi si sanatoase'. mi-a spus David.

Asa ca mi-am suflecat minecile si m-am apucat sa prajituresc. Din pacate, atunci cind lucrezi cu ingrediente suta la suta naturale, nu ai cum sa obtii acele culori vibrante, fake, din prajiturile din comert. Si asta a fost o mare problema, pina intr-o zi. Ii citeam lui David niste basme romanesti, cind am avut revelatia ca mai toti fetii frumosi ajung in situatia de a cauta si de a gasi sursa de putere in fructe si legume proaspete si crude, cum sint si merele lui Prîslea cel Voinc si salatile ursului, detalii care ii deschideau baiatului meu mai mereu apetitul. Asa ca m-am gindit ca as putea sa am sorti de izbinda in lupta inegala cu dulciurile nesanatoase, daca pe linga un desert delicios, le-as oferi copiilor si o poveste dulce.

citeșt continuarea articolului pe viva.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie